Aliağa'da "İş ve İşçi Sağlığı" Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da "İş ve İşçi Sağlığı" Anlatıldı

Aliağa\'da "İş ve İşçi Sağlığı" Anlatıldı

Aliağa Belediyesi’nin iş kazalarını önlemek amacı ile düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimleri devam ediyor.

19.08.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi'nin iş kazalarını önlemek amacı ile düzenlediği "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimleri devam ediyor.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" gereğince iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirilen Aliağa Belediyesi çalışanları, alanında uzman kişiler tarafından düzenli olarak eğitimden geçiriliyor.

İş kazalarının önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitim programında; meslek hastalıkları, çalışanların kendilerini koruma yöntemleri, kişisel koruyucu donanımların önemi, ergonomi, fiziki ve kimyasal etkenlerin önemi, iş yaşamında dikkat edilmesi gereken konular, yaşanmış kaza örnekleri, iş kazalarına karşı alınması gereken tedbirler, iş kazalarından korunma yöntemleri, kişilerin çalışma saati ve haftalık izinler gibi konular ele alınıyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitimler çerçevesinde katılımcılara sinevizyon eşliğinde bilgilendirme sunumları yapılıyor. İş ve işçi sağlığı başta olmak üzere ilk yardımın tanımı, temel uygulamaları, kurtarma silsileleri ve hastaya müdahale sırasında dikkat edilmesi gerekenlerin anlatıldığı sunumlarda; yangın ve elektrik çarpması gibi olası iş kazaları sonrasında ilk yapılması gerekenler de önemle vurgulanıyor.

EĞİTİMLERİN ARDINDAN SINAV YAPILIYOR

Eğitim programı hakkında bilgi veren İş Güvenliği Uzmanı Nurettin Koç, "Bu eğitimlerin periyodik olarak yapılması gerekiyor. Eğitimlerimizde 6331 sayılı yasanın zorunlu koştuğu konularda eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Çalışanlarla birlikte istişarelerde bulunduk. Söyleşi yolu ile çalışanların sorunlarına çözüm yolu aradık. Çalışanlar hakkında çıkan yargı kararları, yargı kararların ne gibi sonuçların olduğunu anlattık. Bu hafta 250 kişiye eğitim verdik, bir hafta sonra yaklaşık 200 kişiye daha eğitim vereceğiz. Eğitimlerin ardından çalışanlara küçük bir sınav yapıyoruz. Sınavları değerlendirerek çalışanlara iş güvenliği sertifikası vereceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da 'İş ve İşçi Sağlığı' Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement