Aliağa'da Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreni - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreni

Aliağa\'da Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreni

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığında kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 221 er düzenlenen törenle yemin etti.

02.12.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığında kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 221 er düzenlenen törenle yemin etti.

Aliağa Enka Spor Salonu'nda düzenlenen 365. kısa dönem acemi erlerin yemin törenine Kaymakam Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit ile ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İzmir İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, ailelere seslenerek, and için 365. kısa dönem acemi erlerin kendilerine emanet olduğunu söyledi.

Yemin eden erlerin, bağımsızlığın sembolü olan Türk bayrağının gölgesi altında silah arkadaşlarıyla omuz omuza vererek, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canlarını vereceğine dair namus ve şeref sözü verdiklerine dikkati çeken Koçyiğit, "İçeceğiniz bu and, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi, aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara el koyan 221 kısa dönem er, omuz omuza vererek hep bir ağızdan yemin etti.

Törende yemin eden erler adına Hüseyin Özdemir konuşma yaparken, birliğe ilk katılan er Onur Kut'a da Albay Hasan Koçyiğit tarafından hediyesi verildi.

Tören sonrası yemin eden erler aileleri ile buluşturuldu, bu sırada duygusal anların yaşandığı görüldü.

İzmir İl Jandarma Alay Komutanı Koçyiğit, törenin ardından Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Hisar Dağı'nda, bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle 20 Ekim'de girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in babası Recep ve annesi Gülperi Çevik ile Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde sınırın Suriye tarafından açılan ateşle şehit olan piyade er Gökhan Çakır'ın babası Faruk Çakır'la da bir süre görüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aliağa'da Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement