Aliağa'da Mühürsüz Muhtarlar Dertli - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Mühürsüz Muhtarlar Dertli

Aliağa\'da Mühürsüz Muhtarlar Dertli

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Büyükşehir Yasası'yla mahalle kapsamına alınan köylerin muhtarları mühürsüz kaldı.

01.10.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Büyükşehir Yasası'yla mahalle kapsamına alınan köylerin muhtarları mühürsüz kaldı. Çeşitli makamlara yazdıkları yazı ve dilekçelerin inandırıcı bulunmadığını belirten muhtarlar, bir an önce mühürlerine kavuşmak istediklerini söyledi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerle birlikte Aliağa'daki mahalleye dönüştürülen köylerdeki muhtarların mühürleri, 6 ay önce beratlarıyla birlikte kaymakamlık tarafından toplatıldı. Muhtarlar yeni mühürleri için istenen 73 lirayı da yatırdı. Ancak, bugüne kadar mühürleri gelmedi. Darphane tarafından basılacak mühürlerini bekleyen muhtarlar, vatandaşların istediği resmi evrakları sadece isim yazıp, imzalayarak vermek durumunda kaldı. Ancak, verdikleri evrakların bazı resmi kurumlarca, mühürsüz olduğu için kabul edilmemesi üzerine çaresiz kalan muhtarlar, durumu Kaymakamlığa iletti. Bunun üzerine Kaymakamlık, tüm kamu kurumlarına bir genelge yayımlayıp, geçici bir süreyle mevcut durum nedeniyle muhtarların evraklarının mühürsüz olarak işleme alınmasını istedi.

Vatandaşların bu konuda sık sık tepkisiyle karşılaştıklarını ifade eden Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dündar, "Büyükşehir Yasası'yla mahalle kapsamına alınan benim köyüm olan Hacıömerli dahil olmak üzere 19 köy muhtarı da bu konuda sorun yaşıyor. Yaklaşık 6 ay önce mühürlerimizi teslim ettik ve hala bekliyoruz. Herhangi bir ikametgah veya nüfus sureti veremiyoruz. Vatandaşlar her ne kadar Kaymakamlık çözüm arayışı içinde olsa da bu durumdan şikayetçi. Belgelerini kabul ettirmekte zorluk çekiyorlar. Bu durum vatandaşlar için yeterli olmadı. Bazı yerler isim ve imza olan belgeleri kabul ederken, bazı yerler bu belgeyi kabul etmiyor. Kabul edenler de 'mührünüz gelince getirip bu evrakları mühürleyin' diyorlar" dedi.

Aliağa'nın Samurlu Mahallesi Muhtarı Necmi Şengül de "'Mühür kimdeyse, Süleyman odur' diye bir söz var. Köylüm benden bir evrak istediğinde veremiyorum. Versem dahi mühür basamadığım için, vatandaşlar 'Senin mühürün bile yok. Yoksa muhtarlık görevinden mi alındın? diye takılıyorlar. Bu işler mühürsüz olmuyor. Bir an önce mührümüze kavuşmak istiyoruz. Kendimizi böyle yetersiz ve yetkisiz gibi hissediyoruz" dedi.

Ülke genelinde büyükşehir kapsamına giren tüm köylerde olduğu gibi, İzmir'in mahalleye dönüştürülen 614 köyünde de aynı durum yaşandığı belirtiliyor. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü yetkilileri ise, ülke genelinde köyden mahalleye dönüşen ilçelerdeki muhtarlıkların mühür imalat işlerinin sırasıyla sürdüğünü, tamamlananların kısım kısım gönderildiğini belirtti. - Aliağa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aliağa'da Mühürsüz Muhtarlar Dertli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:39 Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi

    Kırşehir İl Genel Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanlığı ve katip üyeliği seçimi yapıldı. Bülent Ozan meclis başkanlığına seçildi. Ozan, hizmet çıtasını daha yukarı taşıyacaklarını ve üretim ve istihdam odaklı projeleri hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement