Aliağa'da Sağlık Taraması'na Bin 177 Vatandaş Katıldı - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Sağlık Taraması'na Bin 177 Vatandaş Katıldı

Aliağa\'da Sağlık Taraması\'na Bin 177 Vatandaş Katıldı

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün kanserin erken evrelerde teşhis edilmesi ve sağlık bilgilendirmelerinin yapılabilmesi amacı ile Aliağa ilçesinde gerçekleştirdiği ücretsiz sağlık taramasına bin 177 vatandaş başvurdu.

20.07.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün kanserin erken evrelerde teşhis edilmesi ve sağlık bilgilendirmelerinin yapılabilmesi amacı ile Aliağa ilçesinde gerçekleştirdiği ücretsiz sağlık taramasına bin 177 vatandaş başvurdu.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü öncülüğünde Aliağa Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen sağlık taramasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kanserin erken evrelerde teşhis edilmesi ve sağlık bilgilendirmelerinin yapılabilmesi amacıyla konuşlandırılan Sağlık Tarama ve Eğitim Otobüsü'ne bin 177 vatandaş başvurdu. 9 Haziran ile 10 Temmuz tarihleri arasında hizmet veren Sağlık Tarama ve Eğitim Otobüsü'nde kanser taraması, obezite, şeker ölçümleri yapılırken, vatandaşlar ayrıca organ bağışı konusunda da bilgilendirildi.

"ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK"

Sağlık hizmeti kapsamında yapılan çalışmaların Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi'nde yıl sonuna kadar ücretsiz olarak devam edeceğini belirten Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, "Sağlık Tarama ve Eğitim Otobüsü ilçede kaldığı süre zarfında ilgili yaş ve belirli kriterlere bağlı olarak uygun görülen vatandaşlara kanser taraması yapıldı. Kanser atraması sonrası kansere karşı yapılması ya da yapılmaması gerekenler sağlık ekibimiz tarafından vatandaşlara aktarıldı. Bunun yanı sıra Obezite ve organ bağışı hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Bu kapsamda bazı vatandaşlarımız Obezite Birimi'nde tedaviye alındı" dedi.

30-65 yaş aralığındaki kadınlar rahim ağzı kanseri için 5 yılda bir test yaptırmaları gerektiğini de ifade eden Orhun, "40-69 yaş aralığındaki kadınların meme kanseri riskine karşı 2 yılda bir mamografi çektirmesi ve sağlık personeline muayene olmaları gerekir. Kalınbağırsak teşhisi için de, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerin yılda bir kez dışkı, gizli kan testi, 10 yılda bir ise kolonoskopi yaptırmalarını öneriyorum" diyerek vatandaşları sağlık taraması ve bilgilendirilmesi noktasında Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi'ne davet etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Sağlık Taraması'na Bin 177 Vatandaş Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement