Aliağa'da Satranç Kulübü Kayıtları Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Satranç Kulübü Kayıtları Başlıyor

Aliağa\'da Satranç Kulübü Kayıtları Başlıyor

Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü’nün yaz dönemi kurs kayıtları başlıyor.

10.06.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü'nün yaz dönemi kurs kayıtları başlıyor. Kursa katılmak isteyenler 13-24 Haziran tarihlerinde satranç kulübüne müracaat edebilecek.

Satranç sporunu geniş kitlelere yaymayı amaçlayan Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü, 2015-2016 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte yaz dönemi eğitim faaliyetlerine start veriyor. Yaz dönemi boyunca devam edecek olan kurslara 5 yaşın üzerinde olan kursiyerler kayıt yaptırabilecek. Yüzlerce kursiyere kapısını açacak olan Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü'nün yaz dönemi kayıtları 13 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 24 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Eğitimler ise satranç antrenörlerinin gözetiminde 27 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

ALİAĞALILARA DAVET

Satranç sporunun çocuk ve genç yaştaki kursiyerlerinzeka gelişimine büyük katkı sağladığını belirten Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Sorumlusu Onur Haskan, "Satranç kendisini bir düşünce sporu olarak ön plana çıkarıyor.12 yaştan önce satranç öğrenilmesinin eğitime ve zeka gelişimine yaptığı katkılar bilimsel olarak tespit edildi. Ayrıca, Türkiye Satranç Federasyonu'nun yaptığı araştırmalara göre, satranç öğrenen çocuklar sorumluluk sahibi olmayı, eleştiri yapmayı, eleştiriyi kabul etmeyi, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı, yaptıkları hatalardan dersler alarak doğruları yapmayı öğreniyorlar" diyerek 7'den 70'e herkesi satranç oynamaya davet etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Satranç Kulübü Kayıtları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement