Aliağa Kan Vermeye Koştu - Son Dakika
Güncel

Aliağa Kan Vermeye Koştu

Türkiye'nin dört bir tarafındaki gönüllülerden kan toplayan Türk Kızılayının son durağı İzmir'in Aliağa ilçesi oldu. Türk Kızılayının Kan Bağışı aracı Aliağa'da iki gün boyunca gönüllü kan bağışçılarından kan topladı.

28.11.2014 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi'nin de destek verdiği kan bağış kampanyası ilçe sakinlerinden yoğun ilgi gördü. Doktor kontrolünden geçirilerek kan bağışında bulunan gönüllülere muayene sonrası soda ve çikolatalı bisküvi ikram edildi. Aliağa Demokrasi Meydanı'nda yürütülen iki günlük kampanya sonunda 100 ünite kan toplandığı öğrenildi.

KAN BAĞIŞ KAMPANYASI İLÇE SAKİNLERİNDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kampanyaya destek veren Aliağa sakinlerinden Nazım Gümüş, 10 yıldır Türk Kızılayına düzenli olarak kan bağışı yaptığını belirterek, şunları söyledi, "Daha önce 6 ayda bir kan veriliyordu, şimdi ise bu süreyi 3 aya düşürdüler. Kan vermekten mutluyum. Kızılay tarafından cep telefonuma 3 ayda bir mesaj geliyor. Bu mesajların bir can kurtardığına inanıyorum. Bu nedenle kan vermek için de devamlı olarak belediyemizin önünde kan verme aracını takip ediyorum. Sağlığım el verdiği müddetçe de kan vermeye devam edeceğim. İnsan hayatının kurtarmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı oldukları müddetçe kan vermelerini öneriyorum" derken 60 Yaşında olmasına rağmen kampanyaya destek veren Halil Türüdü ise, "Kan verdiğim zaman yüzde yüz faydasını görüyorum. Uzun yıllardır kan bağışlıyorum, bundan dolayı da mutluyum. Bir can kurtarmak için kan bağışlamak kadar güzel ulvi bir görev olmadığını düşünüyorum. Kan bir gün size de lazım olabilir. Kan vermenin milli, manevi bir görev olduğuna inanıyorum" diyerek herkesi kan vermeye davet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Türk Kızılayı Kan Bağış Tırından genel görüntüler, Kan alma işleminden görüntüler, gönüllü bağışçıların başvuru işlemlerinden görüntüler, gönüllü bağışçı Nazım Gümüş ve Halil Türüdü ile röportaj, kan alma işleminden genel görüntüler

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa Kan Vermeye Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement