Aliağa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Aliağa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü Kutlandı

Aliağa\'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü Kutlandı

Aliağa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

13.09.2015 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın kayıtlarında 13 Eylül 1922 olarak yer alan Aliağa'nın kurtuluş günü nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından anıta çelenk konuldu.

Çelenk koyma töreninin ardından ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk yaptığı konuşmasına, terör olaylarında hayatını kaybeden Aliağalı şehit Gökhan Çakır ve tüm şehitleri anarak başladı. Aliağa'nın kurtuluşunun resmi törenlerle anılma girişimlerinden netice alamadıklarını belirten Ertürk, "Her yıl resmi kurumlara başvurarak bugünün Aliağamız için önemli olduğunu ve kurtuluş günümüzün resmi törenlerle anılmasını defalarca dile getirmemize karşın daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda maalesef bir netice alınmamıştır. Ama biz Atatürkçü Düşünce Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da Atamızın huzurunda olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

"93. YIL HEPİMİZE KUTLU OLSUN"

ADD Aliağa Şube yönetim kurulu üyesi Selim Erkmen ise, Aliağa'nın düşman işgalinden kurtuluşunu anlattığı konuşmasında Türk ordusunun 13 Eylül 1922'de Aliağa Çiftliğine ulaştığını, Bergama'ya devam eden takip harekatı sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi:

"Türk ordusunun yaptığı bir takip harekatı idi ve hiçbir zaman bir imha harekatı olmadı. Düşman askerlerine ülkeyi terk etmeleri için bir koridor bırakılmıştı. Bu nedenle Ege kıyılarındaki bazı kentlerde düşman ile çatışma olmamıştır. Çatışmanın olmaması o kentin düşman işgalinden kurtulmadığı anlamına gelmemektedir. Bugün Aliağa'nın düşman işgalinden kurtuluş günü. Aliağa'nın kurtuluşunun 93. yılı hepimize kutlu olsun." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement