Aliağa'ya 2. kez 'Abim Geldi' - Son Dakika
Güncel

Aliağa'ya 2. kez 'Abim Geldi'

Aliağa Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü bir birinden ünlü oyuncuların sahne aldığı 'Abim Geldi' adlı oyunu ile taçlandırdı.

28.03.2015 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi, Kültür ve Sanat faaliyetleri kapsamında; Yönetmenliğini Bora Severcan'nın yaptığı ve kadrosunda Bekir Aksoy, Melda Gür, Volkan Severcan, Pelin Akil, Yeliz Şar, Seyhan Şaşko gibi sevilen ünlü oyuncuların yer aldığı 'Abim Geldi' adlı 2 perdelik komedi oyununu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nün de Aliağalı tiyatro severlerle buluşturdu.

ULUSLARARASI DÜNYA TİYATRO BİLDİRİSİ OKUNDU
Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde sahnelenen oyun öncesinde, dünyanın her yerinde uygulanan gelenek değişmedi. Dünya genelinde 27 Mart tarihinde sergilenen tüm tiyatro oyunlarında olduğu gibi Aliağa'da sahneye konulan 'Abim Geldi' adlı tiyatro oyunu öncesinde de uluslararası 2015 dünya tiyatro bildirisi okundu.

Ünlü oyuncu Volkan Severcan tarafından okunan bildiride tiyatronun insan yaşamındaki önemine vurgu yapıldı. Dünya tiyatro bildirisini her yıl farklı bir ülkeden farklı bir sanatçının hazırladığını belirten Severcan, bu yıl ki bildiriyi Polonyalı yönetmen Krzysztof Warlikowski'nin kaleme aldığını belirterek şu ifadeleri aktardı: "Tiyatronun gerçek ustalarını bulmanın en kolay yolu onları sahnenin çok uzaklarında aramaktır. Genelde öyleleri tiyatronun gelenek kalıbı sürdüren ve klişe kopyalayan bir makine gibi kullanılmasıyla ilgilenmezler hiç. Onlar atan nabzın peşindedirler; gösteri salonlarının ve şu ya da bu dünyayı kopyalama derdindeki insan yığınlarının açığından geçmeye yatkın canlı akımları ararlar. Biz seyircilerle tartışmaya ve yüzeyin altında kabaran duygulara odaklanmış dünyalar yaratacak yerde, mevcudu kopyalama yoluna gidiyoruz. Oysa gizli coşkuları tiyatro kadar başarıyla dışa vuran başka bir şey yoktur."

TİYATRO SEVERLER KEYİFLİ BİR GECE YAŞADI
27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde sahneye konulması nedeniyle ayrı bir anlam kazanan 'Abim Geldi' adlı oyun Aliağa'da büyük ilgi gördü. Salonda yer bulamayan seyircilerin bir kısmı oyunu ayakta takip etti. Salonu dolduran tiyatro severlere keyifli bir gece yaşatan oyunun her dakikası kahkaha ile izlendi. Usta oyuncuların mükemmel sahne performansı ise oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunun bitiminde sahneye gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt oyuncuları kutladı ve çiçek takdim etti. Seyircisini 1970'lerde ünlü sanatçı Füsun Önal'ın seslendirdiği 'Ah nerede vah nerede' şarkısı eşliğinde selamlayan oyuncular, kendilerine takdim edilen çiçekleri de; "Bu çiçekleri bizlerden çok sizler hak ediyorsunuz" diyerek sahneden seyircilerine fırlattı.

1970'lerde İstanbul'un Cihangir semtinde yaşayan Tansu isimli yakışıklı bir adamın çapkınlık hikayesini konu alan oyunun başrol oyuncusu Bekir Aksoy, oyun sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bilindiği üzere 'Abim Geldi' oyununun dünya prömiyerini Aliağa'da gerçekleştirmiştik. Oyunun provalarını da Aliağa'da, Aliağa Belediyesi'nin destekleriyle yapmıştık. Bu anlamda 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü gibi çok özel bir günde yeniden Aliağa'da, Aliağalı tiyatro severlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduk. Öte yandan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü gerçekten tüm tiyatrocular için çok önemlidir, büyük bir anlam taşır ve insanı insana insanla insanca anlatma sanatı olan tiyatroyu yapmakta izlemekte dünyanın en keyifli işlerinden biridir"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa'ya 2. kez 'Abim Geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement