Aliağalılar Aşklarına Kilit Vuruyor - Son Dakika
Yerel

Aliağalılar Aşklarına Kilit Vuruyor

Aliağalılar Aşklarına Kilit Vuruyor

Dünyanın çeşitli ülkelerinde aşıklar tarafından uygulanan gelenek, Aliağa’da da uygulanmaya başlandı.

22.09.2015 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın çeşitli ülkelerinde aşıklar tarafından uygulanan gelenek, Aliağa'da da uygulanmaya başlandı. Didem ve Cenk Dirik çifti, nikah masasından kalkar kalkmaz soluğu Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı'nda aldı ve köprü korkuluklarına asma kilit takarak aşklarını simgeledi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde, yeni evlenen çiftler başta olmak üzere; birbirlerini çok seven aşıkların uyguladığı eski ve bir o kadar da ilginç bir gelenek İzmir'in Aliağa İlçesinde de uygulanmaya başlandı. Geleneğe göre; özel olarak satın aldıkları asma kilitlerin üzerine isimlerini kazıtan çiftler, bu kilitleri akarsular üzerine kurulmuş köprülerin korkuluklarına asıyor ve asla ölmeyecek aşklarının simgesi olarak ilan ettikleri kilitlerin anahtarlarını, bağlılıkları ömür boyu sürsün diye suya fırlatıyor. Birbirine aşık çiftlerin İtalya, İspanya, Fransa, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok ülkede yerine getirdiği bu gelenek, şimdi de Aliağa'da uygulanmaya başlandı. Evrensel geleneği Aliağa'da da yaşatmak için harekete geçen aşıklar, Aliağa Belediyesi'nin 72 dönüm alan üzerinde hayata geçirdiği 'Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı' projesi kapsamında inşa ettiği dev köprüyü mesken tuttu.

GELENEĞE ÖNCÜLÜK ETTİLER

Geçtiğimiz günlerde hayatlarını birleştiren Didem ve Cenk Dirik çifti, nikah masasından kalkar kalkmaz soluğu Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı'nda aldı. Şimdiden Aşıklar Köprüsü olmaya aday gösterilen köprüye çıkan çiçeği burnunda çift, aşklarının nişanesi olan kilitlerini köprünün korkuluklarına asarak, anahtarlarını da denize fırlattı. Kilit geleneğini Aliağa'da ilk defa uygulayan Didem ve Cenk Dirik çifti, televizyonda izledikleri bir belgeselden etkilendiklerini, Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı'na kısa bir süre önce yapılan köprünün de geleneği yerine getirmek için adeta biçilmiş kaftan olduğunu söyledi. Genç çift, Aliağa'da yaşayan tüm çiftlerin aşklarını pekiştirecek bir geleneğe öncülük etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Didem ve Cenk Dirik çiftinin Aliağa'da başlattığı gelenek, kısa sürede yaygınlaşmaya başladı. Köprüye asılan kilit sayısının her geçen gün çoğaldığı gözleniyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağalılar Aşklarına Kilit Vuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement