Alışveriş Merkezlerinde Terör Alarmı - Son Dakika
Ekonomi

Alışveriş Merkezlerinde Terör Alarmı

Alışveriş Merkezlerinde Terör Alarmı

Alışveriş merkezlerinde sarıdan, turuncu güvenlik seviyesine geçildi. Personel ve kameralar artırıldı, otopark ve araç denetimleri yoğunlaştı. Sivil güvenlik elemanları devrede.

25.07.2015 10:27  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Suruç'taki bombalı saldırı, Türkiye'nin Suriye'deki IŞİD mevzilerini bombalaması gibi gelişmeler özellikle büyük şehirlerde yeni saldırıların olacağı iddiasını beraberinde getirdi. Resmi bir açıklama yapılmasa da alışveriş merkezlerinin (AVM) hedef olacağının konuşulması bile alışveriş merkezi yönetimlerini harekete geçirdi.

TURUNCU ALARMA GEÇİLDİ

Ziyaretçi sayısında ölçülebilir bir azalma olmadığı belirtilirken yeşilden kırmızıya 4 farklı güvenlik seviyesi olan alışveriş merkezlerinde normalde sarı olan seviye turuncuya çıkarıldı. Güvenlik personeli, kamera ve alarmlar artırıldı, otopark ve araç denetimleri sıklaştırıldı. Sivil güvenlik ekipleri de devreye girerken mal boşaltma ve yükleme alanları sıkı takibe alındı.

RESMİ UYARI YOK AMA

Bazı alışveriş merkezlerinde otoparklara plaka tanıma sistemleri kullanılırken gözle takip denilen şüpheli kişi takibi de öne çıktı.

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, alışveriş merkezlerinin ziyaretçi sayılarında azalma veya artış olmadığını belirterek, "Alışveriş merkezlerimizle ilgili iddiaların öyle kalmasını diliyoruz. Şu anda alışveriş merkezlerinin ziyaretçi sayılarıyla ilgili bir sorun yaşanmıyor. Ayrıca terör saldırıları ile ilgili resmi kanallardan herhangi bir uyarı da gelmedi. Ancak bu tip üzücü olaylar yaşandığında ve tansiyon yükseldiğinde bizler de gerekli önlemleri alıyoruz." dedi.

Forum markasıyla Türkiye genelinde alışveriş merkezleri bulunan Multi Development Türkiye'nin de CEO'su olan Belgü, aldıkları önlemleri ise şöyle sıraladı: "Otoparklar ve giriş noktalarında daha dikkatli, daha hassas davranıyoruz. Hem personel hem teknik donanımları artırıyoruz. Elimizden geldiğince önlem alıp insanlarımızın güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz."

HASSAS DAVRANILIYOR

İstanbul'un özellikle yabancılar tarafından tercih edilen alışveriş merkezlerinden olan İstinyePark'ın Genel Müdürü Tolga Engin, güvenlik konusunda hassas olduklarını, gereken seviyede önlem aldıklarını anlattı. Tolga Engin, sözlerine şöyle devam etti:

"Ziyaretçi sayılarımızda bir azalma söz konusu değil. Resmi bir uyarı da almadık ama biz güvenliği artırıyoruz. Alışveriş merkezlerinde sarıdan kırmızıya 4 farklı güvenlik seviyesi var. Normal seviye sarıdır. Şu anda onun bir tık üzerindeyiz. Hassasiyetine göre gerekli önlemleri alıyoruz."

KIRMIZIDA EMNİYET DESTEĞİ İSTENİYOR

- Alışveriş merkezlerinde güvenlik önlemleri 4 seviyede alınıyor ve bunlar renklerle ifade ediliyor.

- Sarı, yeşil, turuncu ve kırmızı ile ifade edilen seviyelere göre önlemler artıyor.

- Olağanüstü bir sorun olmadığı sürece alışveriş merkezleri yeşil seviyede önlemler alıyor.

- Turuncu seviyesinde güvenlik biraz daha artırılıyor.

- Bu çerçevede güvenlik personelinin sayısı artırılıyor, kamera ve alarm çoğaltılıyor.

- Otoparklarda denetimler ve devriyeler de artırılırken fiziki takibe de odaklanılıyor.

- Gözle takip denilen önlemde belirlenen şüpheli alışveriş merkezinden ayrılana kadar takip ediliyor.

- Güvenlik önlemlerinde en üst seviye olan kırmızıda ise bütün bu önlemler daha da artırılırken emniyet birimlerinden de destek isteniyor.

ZİYARETÇİYE YANSITILMIYOR

700 binden fazla çalışanı, 100 milyar dolar ciro hacmi, 15 milyon metrekare alan ve 59 bin mağazayı temsil eden Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CarrefourSa Genel Müdürü Mehmet T. Nane, alışveriş merkezlerinde söylentiler nedeniyle ziyaretçi sayısının azalmadığını vurguladı.

Mehmet T. Nane, her alışveriş merkezinin konuya hassasiyetle yaklaştığını belirterek, "Ziyaretçilerimizi sıkmadan gerekli çalışmaları yapıyor ve önlemlerimizi alıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

PLAKA TANIMA SİSTEMİ VAR

Arenapark, Armoni Park ve Kayseri Park'ın sahibi Artaş'ın AVM'ler Grubu Koordinatörü ve ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, emniyetten resmi bir uyarı gelmediğini ancak önlemleri artırdıklarını anlattı. Erkoç, şöyle devam etti: "Personel ve elektronik düzeyde hassa davranıyoruz. Bizim ayrıca plaka tanıma sistemimiz var. Şüpheli plakayı girdiğinizde sistem tanıyıp alarm durumuna geçiyor. Ayrıca devriye sayısını artırdık. İddialar yüzünden kapı girişlerinde anlamlı bir azalış da yok artış da..." (Kaynak:Vatan)

Son Dakika Ekonomi Alışveriş Merkezlerinde Terör Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Şakir: hayale gerek yok TC çok büyük ve çok güçlü siz ne zannediyorsunuz bilmiyorum 14 29 Yanıtla
  • SARSINTI: ŞİMDİYE KADAR OLAN BİTEN HERŞEY OYUNDAN İBARETTİ EŞ ZAMANLI OLARAK IŞID SURUÇ POLSİLERİMİZİN VE ASKERLERİMİZİN ŞEHİT EDİLMESİ BU OYUNU ABD AKP İSRAİL BÜYÜK İSRAİL OLMA HAYALİYLE TÜRKİYE IŞID PKK YPG NİN KONTROLUNDEKİ BÖLGEYİ ELE GEÇİRİP İSRAİLE TESLİM EDECK ASIL BELA O ZAMAN BAŞLAYACAK KEŞKE MHP BAŞTA OLSAYDI YAHUDİLERLE İŞ YAPMADAN PKK YI KÖKÜNDEN KAZIRDI 3 8 Yanıtla
  • SAYIN DEVLET : BİZ MİLLET OLARAK İDAM İSTİYORUZ ! İDAM YASASINI HANGİ PARTİ GEÇİRİRSE YEDİ GÖBEK SÜLALEM OY VERECEGİZ. BİR POLİS BİR METMEHÇİK ÖLECEGİNE MİLYONLARCA VATAN HAİNİ ASILSIN DAHA İYİ ! 8 2 Yanıtla
  • Kızılelma: Avm'lerdeki Rezaleti Görseniz, Güvenlikler sömürgeci Taşeronun elinden Kan Ağlıyor.Ne güvenliğinden bahsediyorsunuz Avmdeki Güvenlikler Per perişan resmen bitmiş o paragoz patronların yüzüne. .. 10 0 Yanıtla
  • simarik: konu vatan olunça hic kimsenin gozunun yasina bakilmaz vatandasimiz duyarli olsun 9 0 Yanıtla
  • BUYRUN MUM YAKIN: Valla dun AVM ye gittim herkes tedirgin. Bi sirt cantali gorsek uzaklasiyoruz. Böyle mi yasayacagiz. Vuralim kiralim diyenler bizi koruyabileck mi? Hic ssnmiyorum ölen olduguyle kalir. 7 1 Yanıtla
  • Adana01: Burası istanbul cevhair alışveriş merkezi 6 1 Yanıtla
  • ANKARALI: SAÇMALAMAYIN BUNLAR İNSANLARA PSİKOLOJİK BASKI İNSANLARI HUZURSUZ ETMEK AMAÇLI HABERLER 2 5 Yanıtla
  • ottoman: sarsıntı hayal dünyan çok geniş 4 0 Yanıtla
  • gerçek: istanbul form bayrampaşada da yılardır güvenlik zaiyatı var elini kolunu salayarak otoparkına gir içeri gir 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement