Alkol Problemi Nedeniyle Fetö'yle Tanışan Polis Mahkemede Çark Etti - Son Dakika
Güncel

Alkol Problemi Nedeniyle Fetö'yle Tanışan Polis Mahkemede Çark Etti

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) emniyet ayağına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Hakan Günez, gözaltına alındığı sırada ’ByLock’ kullanmadığı yönünde ifade verirken, savcılıkta verdiği ifadesini, “Alkol kullanıp...

24.03.2017 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) emniyet ayağına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Hakan Günez, gözaltına alındığı sırada 'ByLock' kullanmadığı yönünde ifade verirken, savcılıkta verdiği ifadesini, "Alkol kullanıp çocuklarımla ilgilenmediğim için aile dostumuz olan bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni telefonuma dini mesajlar göndermek için ByLock ve Eagle programlarını yükledi" şeklinde değiştirdi. Yargılandığı davanın duruşmasında savcılıkta verdiği ifadesinin dikkate alınmamasını isteyen Günez, çelişkili ifadeler kullanarak ByLock kullanmadığını ve yüklemediğini iddia ederek, etkin pişmanlık yasasından da faydalanmak istemedi.

FETÖ/PDY'nin emniyet ayağına yönelik soruşturma kapsamında farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan polislerden 100'ü, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısı, iddianamesini bitirdi. İddianamede, bazı polislerin örgütün haberleşme programı ByLock isimli uygulamayı kullandığı, bazı polislerin aldıkları taltif ödüllerini himmet adı altında örgüte bağışladığı ve Bank Asya'da hesap hareketliliği bulunduğu belirtildi. Cumhuriyet Savcısı, 145 şüpheli hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'terörizmin ve finansmanının önlenmesi kanununa muhalefet' suçlarından 15 ile 25 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine dava açtı.

Sanıkların yargılanmasına ikinci günde de Adana Bölge Adliye Mahkemesinde devam edildi. Meslekten ihraç edilen tutuklu polislerden Hakan Günez, suçlamaları kabul etmeyerek, kendisinin özgür tavırları bilinen bir polis memuru olduğunu ve illegal hiçbir dini oluşuma katılmadığını söyledi. Aldığı taltifleri himmet olarak örgüte aktardığı iddialarını da yalanlayan Günez, uyuşturucuyla mücadele projelerinde çalıştığı için toplamda 7 kez taltif aldığını ifade etti.

Mahkeme başkanı, Günez'in gözaltına alındığı sırada emniyetteki ifadesinde "ByLock kullanmadım, yüklemedim" şeklinde konuştuğunu ancak savcılıktaki ifadesinde "Alkol alıp çocuklarımla pek ilgilenmiyordum. Eşim, Kur'an kursundan bir arkadaşının eşiyle tanıştırdı. İsmi Muttalip Demirtaş'dı. Aile dostu olduk. İkinci el bir akıllı telefon almıştım. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan bu şahıs benim telefonuma Eagle ve ByLock programlarını yükledi. İlk başta çalışmadı. Daha sonra dini metinler gönderiyordu" şeklinde kendisini savunduğunu belirterek, çelişkinin sebebini sordu. Mahkeme başkanı ayrıca Günez'in etkin pişmanlık yasasından faydalanıp faydalanmak istemediğini sordu.

İfadelerindeki çelişkiyi net olarak açıklayamayan Günez, "Kimsenin günahını almak istemiyorum. Telefonu yeni aldığımda birçok program indirmiştim ama ByLock yoktu" diyerek emniyette verdiği ilk ifadesinin geçerli olmasını talep etti.

Suçlanacağı en son suçun terör olduğunu iddia eden Günez, "Hakkımdaki suçlamalar ispat edilirse idamımı istiyorum" dedi.

Duruşma devam ediyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alkol Problemi Nedeniyle Fetö'yle Tanışan Polis Mahkemede Çark Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement