Allah Yolunda Şahadet Şerbetini İçmeye Gidiyorum" - Son Dakika
Güncel

Allah Yolunda Şahadet Şerbetini İçmeye Gidiyorum"

Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen polis memuru Velit Bekdaş'ın Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan ailesi taziyeleri kabul ediyor.

23.07.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen polis memuru Velit Bekdaş'ın Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan ailesi taziyeleri kabul ediyor.

Şehit polis memuru Velit Bekdaş'ın (29) ailesi, Midyat Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde taziyeleri kabul ederken, taziye evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Bekdaş'ın eşine, "Şahadet şerbetini içmeye gidiyorum" diyerek göreve gittiği öğrenildi.

Bekdaş'ın babası Abdülkadir Bektaş, AA muhabirine Arapça yaptığı açıklamada, her namaz şehitlik mertebesi için dua ettiğini ama kendisinin değil oğlunun şehitlik mertebesi aldığını söyledi.

Şehit oğlunun 3 ay önce Somali'den görevden geldiğini, Van ve Ağrı'da görev yaptıktan sonra Ankara'ya gittiğini bildiren Bekdaş, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda kendilerini ziyaret etmelerini beklediklerini anlattı.

"Görüşmek nasip kısmet olmadı. Allah onu makamların en yücesine şehitlik mertebesine ulaştırdı, herkese şehitlik nasip olmuyor. Allah'a hamdolsun. Bu Allah'ın bir takdiridir. Onunla gurur duyuyorum. Allah ülkemizi, milletimizi korusun." diyen Bekdaş, oğlunun arkadaşları tarafından çok sevildiğini kaydetti.

Oğlunun evden çıkarken eşine, "Allah yolunda şehadet şerbetini içmeye gidiyorum" dediğini aktaran Bekdaş, "Oğlum şehadet mertebesini istedi ve çok şükür şehit oldu. Ben her farz namazda şehadet mertebesi için dua ediyorum, ama bana verilmedi, oğluma verildi. Onun için üzülmüyorum." dedi.

Bekdaş'ın amcası Hüseyin Bekdaş ise şehitleriyle gurur duyduklarını, yeğeninin 15 Temmuz akşamı o göreve çağrıldığı zaman seve seve, koşa koşa hiç tereddüt etmeksizin gittiğini bildirdi.

Yeğeninin "Şehadet şerbetini içmeye gidiyorum" diyerek görevine gittiğini dile getiren Bekdaş, şöyle devam etti:

"Devletimizden memnunuz. Devlet erkanı bizim ile ilgilendiği için çok teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar taziye telgrafları gönderdiler, devletin bütün kurumları bizimle ilgilendiler ve taziyemize geldiler, yanımızda durdular. Bizim bu yanan yüreklerimize bir nebze su serptiler. Devletimiz için şehit vermekten dolayı gururluyuz. Evet ağlarız, hüzünleniriz, gözlerimizden yaş akar, ama Allah'ın dediğini söyleriz. Bunun dışına da çıkmayız. Allah verdi, Allah sevdi ve Allah aldı."

Bekdaş'ın ağabeyi Halil Bekdaş da en kısa zamanda hain saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandırılmasını istediklerini dile getirdi.

Halil Bekdaş, "İnşallah devletimiz bunun peşini bırakmaz. Devletimizin, vatanımızın başı sağ olsun. En son Ağrı'da görev aldıktan sonra Ankara'ya gitti. Böyle bir girişim olduktan sonra acilen Gölbaşı'ndaki göreve çağrıldı. İlk patlamada yoktu, ikinci patlamada operasyona çıkacakları zamanda jetler tarafından bulundukları bölge bombalandı." ifadelerini kullandı.

Şehit Bekdaş'ın 2 yıl önce evlendiği öğrenildi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında F-16 savaş uçağının Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalaması sonucu polis memuru Bekdaş şehit düşmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Allah Yolunda Şahadet Şerbetini İçmeye Gidiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement