Alman Ailenin Bisikletle Ege Turu Kula'ya Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Alman Ailenin Bisikletle Ege Turu Kula'ya Ulaştı

Alman Trahtiska Jansen ve Novd Jansen çiftinin, çocukları Elba ve Liese Jansen ile geçen 5 Nisan'da Foça'dan başladıkları Ege turu, Kula'ya ulaştı.

20.04.2014 13:57  Güncelleme: 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman 35 yaşındaki Trahtiska Jansen ve 33 yaşındaki Novd Jansen çiftinin, çocukları 3 yaşındaki Elba ve 1 yaşındaki Liese Jansen ile geçen 5 Nisan'da Foça'dan başladıkları Ege turu, Manisa'nın Kula İlçesi'ne ulaştı. 5 yıllık evli, macera tutkunu Trahtiska ve Novd Jansen çifti, uçakla geldikleri Türkiye'de, hayalini kurdukları Ege turu, için İzmir'in Foça İlçesi'nden pedal basmaya başladı. Bisikletlerinin arkasına bağladıkları çocuk römorkuyla taşıdıkları kızları Elba ve Liese ile zorlu yolculuklarında dün Kula'ya ulaştı. Geceyi buradaki bir otelde geçiren Jansen Ailesi, 70 gün sürecek yolculuklarında Uşak'ın Eşme İlçesi, Denizli Pamukkale ve İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki Efes Antik Kentleri'ni gezdikten sonra Almanya'ya dönecek.

Kaldıkları otelde İngilizce öğretmeni Hicran Coşkun aracılığıyla gazetecilere açıklama yapan Trahtiska Jansen, Türk halkının misafirperverliğine hayran kaldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Tanıdıkça hayretimiz daha artıyor. Bizi yolda görenler, 'Durun bir soluklanın, karnınızı doyurun, suyumuzu, çayımızı için. Yola nasıl olsa devam edersiniz' diyerek, evlerine çağırıyor. Bir ambulans bizi görünce durdu. Dinlenmemiz için içeri aldı, görevliler 'İlaca, suya ihtiyacınız var mı?' diye sordu. İzmir'den Kula'ya gelene kadar böyle şeyleri o kadar çok yaşadık ki, kendi kendimize 'Biz nereye geldik' dedik. Çadırımızı kurarken, yaşlı bir kadın, 'Orası olmaz' diyerek, bizi evinin önündeki daha korunaklı yere götürdü. Böyle yardımseverliği başka hiçbir ülkede göreceğimizi zannetmiyoruz. Çok etkilendik." - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Ailenin Bisikletle Ege Turu Kula'ya Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement