Alman Bakan'dan Teröre Karşı Mücadele Mesajı - Son Dakika
Güncel

Alman Bakan'dan Teröre Karşı Mücadele Mesajı

Alman Bakan\'dan Teröre Karşı Mücadele Mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, kenti ziyaret eden Alman Bakan Beate Merk'e, Sultanahmet Meydanı'nda yaşamını yitiren Alman vatandaşları için taziyelerini sundu.

15.01.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, kenti ziyaret eden Alman Bakan Beate Merk'e, Sultanahmet Meydanı'nda yaşamını yitiren Alman vatandaşları için taziyelerini sundu. Kocaoğlu ve Merk, teröre karşı birlikte ve güçlü bir mücadele mesajı verdi.

Federal Almanya Cumhuriyeti Bavyera Eyaleti Avrupa ve Bölgesel İlişkilerden Sorumlu Bakanı Dr. Beate Merk ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Mülteci sorunu ve mültecilerin durumu ile ilgili Ankara'da çeşitli temaslarda bulunduktan sonra İzmir'e gelen heyeti ağırlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Alman vatandaşları için Bakan Dr. Beate Merk'e başsağlığı dileğinde bulundu.

Başkan Kocaoğlu, terörün tüm dünyayı tehdit ettiğini belirterek bir an önce buna birlikte bir çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi. Konuk Bakan Merk ise acılarını paylaşan ve taziyelerini dile getiren Başkan Kocaoğlu'na teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Sultanahmet'te yaşananlar, Almanya için kara bir gün. Biz memnuniyetle Türkiye'yi ziyaret ediyoruz. Son derece sıkı ilişilerimiz, güçlü bağlarımız var. Bavyera'da Türk kökenli vatandaşlarımız var. Size katılıyorum: Terörün son bulmasını sağlamak için birlikte güçlü bir şekilde mücadele etmeliyiz."

SURİYELİ MÜLTECİLER

Başkan Kocaoğlu, görüşme sırasında, İzmir'deki mültecilerin durumuna ilişkin bilgiler de aktardı. Yakın zamana kadar Suriye'ye barışın geleceğini, mültecilerin de ülkelerine geri döneceği umudu taşıdıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı, "Bu tarihten sonra artık umutlarımız iyice azaldı. Barış sağlansa bile Suriye'ye dönmek isteyecek mültecilerin sınırlı olacağını düşünüyorum. Türkiye'de Suriyeli mültecilere çalışma izni verileceği yönünde açıklama yapıldı. Bu da kaçak çalışan Suriyeli işçilerin durumunun yasallaşması, başta emeklilik olmak üzere sosyal haklardan yararlanmaları anlamına geliyor" dedi.

Ege ve Akdeniz'de hayatlarını kaybeden insanlar için büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Kocaoğlu şöyle devam etti:

"İzmir'e yerleşmek isteyenlerin kente adaptasyonu anlamında bir şeyler yapalım diyoruz. Onların konuşlandığı bölgede sürekli yemek dağıtarak, giyim eşyaları dağıtarak bir nebze de olsa problemlerini gidermeye çalışıyoruz. Şu anda yapabildiklerimiz bunlar. Merkezi hükümet proje ürettiğinde, biz de her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz. İzmirliler hoşgörülüdür. Bu kentte ötekileştirme, yabancılaştırma geleneği yok. İzmir'de nüfusun yüzde 40'ı, başta ben olmak üzere, Anadolu'nun başka kentlerinde doğmuş. Ama hepimiz İzmirliyiz. İzmir'e gelip yerleşen bireyleri üç yıl içinde İzmirli yapmakla övünüyoruz."

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach'ın da yer aldığı ziyarette, Bakan Merk, Başkan Kocaoğlu'na Bavyera'nın simgelerinden 'Bavyera Aslanı' heykeli armağan etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Bakan'dan Teröre Karşı Mücadele Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement