Alman Bakan Duin, Manisa'da - Son Dakika
Güncel

Alman Bakan Duin, Manisa'da

Alman Bakan Duin, Manisa\'da

Duin: "(Soma'daki maden faciası) Acılarınızı, üzüntülerinizi paylaşıyoruz"

29.08.2014 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Kuzey Ren  Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, Sanayi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Zanaat Bakanı Garrelt Duin ve beraberindeki heyet, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Duin, Soma'daki maden faciasına ilişkin taziyelerini iletmek için Manisa'ya geldiklerini, Soma'da kaymakam, belediye başkanı ve sendika temsilcileriyle görüştüklerini belirtti.

Soma'daki faciada çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini, çok sayıda işçinin de yaralandığını anımsatan Duin, şunları kaydetti:

"Geleceğe yönelik hedef öne koyarak buraya geldik. Dolayısıyla üniversiteyle görüşme yaptık, iş birliği sözleşmesi gerçekleşti. Konuları birlikte ele alalım ki bu tür facialarla gelecekte karşı karşıya gelmeyelim. Erkenden engelleyelim, birlikte hareket edelim istiyorum. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti heyeti olarak Soma'daki mezarlığa bir çelenk koyduk. Bizim delegasyonumuzda olan herkesle, bu mezarlık ziyaretinde acıyı tekrar hissettik. Bu facia size nasıl acılar yaşattıysa, içtenlikle söylüyorum, acılarınızı, üzüntülerinizi paylaşıyoruz. Nerede nasıl yardım edebiliriz, bütün bunlar tekrarlanmasın.'"

Duin, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin de Soma gibi madencilik yapılan bir yer olduğunu söyledi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma'da yaşanan acıyı ve üzüntüyü paylaştıkları için Alman heyetine teşekkür etti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Bakan Duin, Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement