Alman Bakanın Dokunulmazlığı Kaldırılıyor - Son Dakika
Güncel

Alman Bakanın Dokunulmazlığı Kaldırılıyor

Münih Savcılığı, Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nin Devlet Bakanı Christine Haderthauer'ın dokunulmazlığının kaldırılması için parlamentoya başvurdu.

29.07.2014 15:27  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Münih Savcılığı, Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nin Devlet Bakanı Christine Haderthauer'ın dokunulmazlığının kaldırılması için parlamentoya başvurdu. Savcılık, başvuru nedeni olarak Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) bakana ve eşi Hubert Haderthauer'a karşı açılan dolandırıcılık ve vergi kaçırma soruşturmasını gösterdi.

Bakanın başı 2004 yılına kadar sahibi olduğu model araba üretimi yapan firması yüzünden derde girdi. Haderthauer, firmayı bakan olduktan sonra eşine devrettiğini söylerken, 2008 yılında eşinin de sattığı firmanın internet sayfasının 2009 yılına kadar bakanın üzerinde olduğu ortaya çıktı. Bakanına sahip çıkan Başbakan Horst Seehofer, bakanın görevini başarıyla yürüttüğünü ve model araba skandalının özele girdiğini söylemişti. Bavyera Parlamentosu'ndaki Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Bağımsızlar bakanın derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Bakanın, model araba üreten firması Sapor, hastanelerde psikolojik tedavi gören hastaların ürettikleri mini model arabaları pazarlıyordu. Haderthauer, firma sahibi iken Bavyera Çalışma, Aile ve Sosyal Düzen bakanlığı görevini yürütüyordu. - Nih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Bakanın Dokunulmazlığı Kaldırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement