Alman Basında Şok İddia: Abd, El Nusra'ya Füze Verdi - Son Dakika
Dünya

Alman Basında Şok İddia: Abd, El Nusra'ya Füze Verdi

Söz konusu iddianın sahibi, El Kaide'den ayrılarak adını 'Fetih el Şam Cephesi' olarak değiştiren El Nusra'nın üst düzey bir komutanı.Ebu el Ez adlı komutanın Alman muhabir Jürgen Todenhöfer'e Halep'te yaptığı açıklamalar, Köln merkezli Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinde yayımlandı.

27.09.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söz konusu iddianın sahibi, El Kaide'den ayrılarak adını 'Fetih el Şam Cephesi' olarak değiştiren El Nusra'nın üst düzey bir komutanı.

Ebu el Ez adlı komutanın Alman muhabir Jürgen Todenhöfer'e Halep'te yaptığı açıklamalar, Köln merkezli Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinde yayımlandı.

Ebu el Ez; silahların ABD, Rusya ve BM tarafından "terör örgütü" olarak kabul edilen El Nusra'ya verilmesine herhangi bir örgütün aracılık edip etmediği sorusuna, "Füzeler, doğrudan bize verildi. Amerikalılar bizim yanımızda" yanıtını verdi.

"Esad rejimi devrilene kadar savaşacağız" diyen Ebu el Ez, amaçlarının şeriatla yönetilen bir İslam devleti kurmak olduğunu ve herhangi bir seküler devleti tanımayacaklarını söyledi.

ABD hükümeti, El Kaide'den ayrıldığını ve ismini değiştirdiğini açıklayan El Nusra'nın kendileri için hala "terör örgütü" olduğunu duyurmuştu.

Röportajın yapıldığı yer

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Alman Basında Şok İddia: Abd, El Nusra'ya Füze Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement