'Ankara'daki Gelişmelerden Endişeliyiz' Diyen Alman Başkana Yanıt Gecikmedi - Son Dakika
Dünya

'Ankara'daki Gelişmelerden Endişeliyiz' Diyen Alman Başkana Yanıt Gecikmedi

\'Ankara\'daki Gelişmelerden Endişeliyiz\' Diyen Alman Başkana Yanıt Gecikmedi

Almanya'da bir Türk şöleninde Alman siyasetçi "Ankara'daki gelişmelerden endişe duyuyoruz" deyince, Başkonsolos Yavuz Kül, "Alınan tüm önlemler, hukuk çerçevesindedir" diye cevap verdi.

27.05.2016 11:49  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nürnberg Ditip Derneği'nin 15. kez düzenlediği ve dört gün sürecek Kültür Şöleni büyük ilgi görüyor. Üç ayrı büyük çadırın haricinde dışarıda kurulan stantlar dolup taştı. Şölende bir konuşma yapan, Nürnberg Belediye Başkan Yardımcısı Christian Vogel, Dokunmazlıklar ve terörle mücadeleyi kastederek, 'Ankara'daki gelişmelerden endişe duyuyoruz' dedi.

"ALINAN TÜM ÖNLEMLER HUKUK ÇERÇEVESİNDEDİR"

Başkonsolos Yavuz Kül, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektikten sonra, Vogel'in sözlerine, 'Türkiye'de terörle mücadelede alınan tüm önlemler Anayasal çerçevede yapılmaktadır. Milletvekillerin dokunmazlıklarının kaldırılması da aynı ölçüde değerlendirilmelidir. Alınan tüm önlemler, hukuk çerçevesindedir' diye cevap verdi.

ŞÖLENE BİR ÇOK İSİM KATILDI

Nürnberg Ditib Kültür şöleninde, Başkonsolos Yavuz Kül, Belediye ikinci Başkanı Christian vogel, Alman siyesiler, Çalışma Ataşesi Faruk Küçük, THY Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı, MUSİAD Nürnberg Başkanı Kadir Bozkurt, UETD Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman, Ditib Kuzey Bavyera Birlik Başkanı Erhan Çınar, Nürnberg Belediyesi Meclis üyesi Yasemin Yılmaz, Dergahspor Başkanı İbrahim Akbulut, Fürth Ditib Başkanı Refet Avcı gibi bir çok isim hazır bulundu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya 'Ankara'daki Gelişmelerden Endişeliyiz' Diyen Alman Başkana Yanıt Gecikmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • zaa: Siz. Bakın kendi işinize bu almankarda herşeye maydonozz pkk yandaşları sizi senelerdir desteklediniz hep pkk yeter artık 13 53 Yanıtla

Advertisement