Alman Bayramı'nda Türk Günü - Son Dakika
Güncel

Alman Bayramı'nda Türk Günü

Alman Bayramı\'nda Türk Günü

Almanya'nın Nürnberg Büyük şehir Belediyesi ile Güney Almanya Seyahat Eden Şovmenler Derneği, göçün 50. yılında 67 yıllık Nürnberg Halk ve Bahar Bayramında ilk kez Türk günü düzenledi.

29.04.2011 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Nürnberg Büyük şehir Belediyesi ile Güney Almanya Seyahat Eden Şovmenler Derneği, göçün 50. yılında Türklere bir jest yaparak 67 yıllık Nürnberg Halk ve Bahar Bayramında ilk kez Türk günü düzenledi.

Türk günü nedeniyle 100 Bin metrekareye dağılan 140 işletme Türk bayrakları ile donandı. Folklor ve Oryantal gösterilerinin yanı sıra, Türk orkestraları bira çadırlarında bütün gün ve gece müzik yaptı.

AÇILIŞI ARİF TAŞDELEN YAPTI

Türk günü saat 18. 00'de Nürnberg Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Arif Taşdelen'in açış konuşması ile başladı. Taşdelen, ilk kez yapılan Türk gününü Belediye olarak yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Daha sonra Ekrem Aydoğan yönetimindeki Nürnberg Türk Folklor Ekibi gösteri yaptı. Folklorcularımız saat 24. 00'e kadar süren bayramda beş kez sahne alarak Karadeniz oyunlarını sergilediler ve bol alkış aldılar.

ORYANTAL BAŞKA

Bayern caddesindeki ana giriş kapısının önündeki gösteride Enusa Oryantal Dans okulunun usta dansçılarının gösterisi hayranlıkla izlendi. Halı üzerinde gerçekleştirilen dansta Uçan Halı canlandırıldı. Bu sırada izleyicilere ücretsiz Türk kahvesi ve kuru yemişler ikram edildi.

TÜRK ORKESTRALARI SAHNEDE

Beş bin kişilik Oxenzelt çadırında Groovistanbul orkestrası ve ünlü şovmen Neco şarkıları ile herkesi coştururken Ertan Can ve Milenyum orkestrası Hax'ın Libermann çadırında sahne aldı. Her iki Türk orkestrası eşliğinde birasını yudumlayan Türk ve Almanlar zaman zaman masaların üstüne çıkarak birlikte dans ettiler. Dostluk masalarda kol kola girerek bir sağa bir sola sallanarak sürdü . Nürnberg Başkonolosu Ece Öztürk Çil, Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir İn-San Derneği Başkanı Rıza Özlek, İşadamları Derneği Başkanı Emre Hızlı ile birçok dernek temsilcileri bayramda onur konuğu olarak hazır bulundular

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Bayramı'nda Türk Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement