Alman Çiftçiler Antalya'da Seraları İnceledi - Son Dakika
Yerel

Alman Çiftçiler Antalya'da Seraları İnceledi

Stuttgart'ta üreticilik yapan bir grup Alman çiftçi, Kumluca ilçesinde sera, fide tesisi ve narenciye bahçelerinde incelemelerde bulundu.

05.04.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Stuttgart kentinde üreticilik yapan bir grup çiftçi Kumluca ilçesinde tarım alanlarını inceledi.

Stuttgart Meyve ve Sebzeciler Birliği organizasyonu'nda ilçeye gelen Alman üreticileri Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan misafir etti. Alman çiftçi grubunun Türkiye gezisini organize eden Yüksel Yaldızlı, 42 kişilik heyetin dünyadaki değişik üretim modellerini incelediklerini söyledi. Aynı grubun Türkiye'de ilk olarak 2006 yılında İzmir'de bir inceleme gezisinde bulunduklarını anlatan Yaldızlı, bu yıl da seracılık konusunda önemli bir yeri olan Kumluca ilçesine gezi düzenlediklerini anlattı.

Almanya'dan geziye katılan üreticilerden Helmut Sarfert, dünyanın değişik ülkelerinde sera ve tarım üretimlerini incelediğini söyledi. Gezisinde Türkiye'de tarımda önemli gelişme gözlemlediğini ifade eden Sarfert, "Türkiye'deki tarımsal üretim dünya standartlarının üzerinde. Bu konuda daha önce gördüğüm Hollanda ve İspanya'daki üretim modellerinden daha üstünler. Ayrıca Türkiye'deki üretimin daha doğal olduğunu gördük" dedi.

Alman üreticilerden Hans Peter Kern de ilk defa Türkiye'de bulunduğunu ve gördüğü manzaradan etkilendiğini kaydetti. Türkiye'deki tarım üretiminin dünyadaki rakipleriyle eşdeğer olduğunu gözlemlediğini anlatan Kern, ayrıca tarımsal üretimin gelecek vaat ettiğini belirtti.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Almanya'da üretici birliğine üye olan çiftçi grubunun ülkelerinde geniş üretim alanlarına sahip olduklarını ifade etti. Kayhan, Almanların Kumluca'daki üretimden çok etkilendiklerini kaydettiklerini aktardı.

Kumluca'da fide üretim tesislerinde tohum atma, fide üretimi, aşılı fide, seralarda üretim şekli ve üretim çeşitliliği, narenciye bahçelerinde portakal, nar ve zeytin üretimini inceleyen Alman çiftçi grubu ilçeden ayrıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alman Çiftçiler Antalya'da Seraları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement