Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier'den Çavuşoğlu'na Yanıt - Son Dakika
Dünya

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier'den Çavuşoğlu'na Yanıt

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier\'den Çavuşoğlu\'na Yanıt

Alman parlamenterlerin IŞİD'le mücadele için İncirlik'te konuşlanan askerlerine yapmak istediği ziyaret, Federal Meclis'in 'Ermeni soykırımı' tasarısını onaylaması nedeniyle Türkiye tarafından reddedilmişti.

30.08.2016 07:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman parlamenterlerin IŞİD'le mücadele için İncirlik'te konuşlanan askerlerine yapmak istediği ziyaret, Federal Meclis'in 'Ermeni soykırımı' tasarısını onaylaması nedeniyle Türkiye tarafından reddedilmişti.

Türkiye Alman hükümetinin meclisin 'soykırım' tasarısına mesafe koymasını ve bunun hukuki bir bağlayıcılığı olmadığını açıklamasını isterken, Alman Dışişleri Bakanlığı sorunu çözüme kavuşturmak için Ankara'ya arka arkaya iki müsteşar gönderdi. 'Sorunun çözümüne çok az kaldı' açıklamaları gelirken, Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, umut vermedi.

Steinmeier, Alman ARD kanalının Rengini Göster programında Türkiye'nin şartını reddetti ve ziyaretle 'Ermeni soykırımı' tasarısı arasında doğrudan bir bağlantı görmediğini söyledi. Steinmeier "Ben burada bir bağlantı görmüyorum. Bunu Türk mevkidaşıma da söyledim. Federal Meclis'in askerlerin yurtdışında görev yapmasına onay vermesi gerekiyorsa, askerleri İncirlik'te ziyaret etmesi lazım. Benim görevim milletvekillerinin bu imkana kavuşmasını sağlamak" dedi.

ÇAVUŞOĞLU "ATILACAK ADIMLARA BAĞLI" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'nın İncirlik ziyaretinin bundan sonra atılacak adımlara bağlı olduğunu söylemişti. Çavuşoğlu, "Eğer Almanya gerekli adımları atarsa biz ziyareti sağlarız. Bizim tarihimizle hadsiz şekilde oynayanların bizim özel bölgelerimizi ziyaret etmesine izin vermeyiz" diye konuşmuştu.

Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Alman hükümetinin Federal Meclis'in kabul ettiği 'Ermeni soykırımı' tasarısını desteklemediğini açıkça belirtmesini beklediklerine dikkat çekiyor.

İncirlik üssünde Alman ordusuna ait Tornado tipi keşif uçakları ve bir yakıt ikmal uçağı konuşlandırılmış durumda. Bu uçaklar ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun Suriye'deki IŞİD milislerine karşı operasyonlarını destekliyor. Ancak Alman Meclisi'nde 'Ermeni soykırımı' kararının kabul edilmesinin ardından Türkiye, Alman milletvekillerinin üssü ziyaret etmesine izin vermiyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier'den Çavuşoğlu'na Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement