Alman Heyet Engelliler İçin Sakarya'da - Son Dakika
Güncel

Alman Heyet Engelliler İçin Sakarya'da

Almanya'da engelliler alanında faaliyet gösteren GWW kurumu yetkilileri, Sakarya'daki "Engelsiz Kafe"yi ziyaret etti ve yetkililerle fikir alışverişinde bulundu.

19.03.2016 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da engelliler alanında faaliyet gösteren GWW kurumu yetkilileri, Sakarya'daki "Engelsiz Kafe"yi ziyaret etti ve yetkililerle fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye Beyazay Derneğinin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen GWW Genel Başkanı Andrea Stratmann, GWW Proje sorumlusu Şaban Ekiz ve GWW Kültür İşleri Sorumlusu Natalie Botera, Sakarya'daki "Engelsiz Kafe"yi gezdi.

Stratmann, engelli bireylerin yaşamın her alanında görülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin engelliler alanındaki çalışmalarını da yakından takip ettiklerini belirten Stratmann, "Bizim için engelli insanların her yerde var olması çok önemli. Bizim ülkemizde de böyle bir engelsiz kafe var, burada aynı konseptte engelsiz bir kafenin olması bizleri memnun etti. Engelsiz kafelerde yetiştirdiğimiz insanları başka yerlere yerleştirdik ve gördük ki buralarda da istihdam ediliyorlar, bu da bizleri oldukça sevindirdi" diye konuştu.

Stratmann, "Engelsiz Kafe"de yetiştirilenlerin başka kurumlarda istihdam edilecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Beraberce çalışmalar yaparsak bir şeyler gerçekleştiririz. Engelliler için her alanda iyileştirme sağlanmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Başkan Yardımcısı Ferruh Kaledibi ise "Engelsiz Kafe"nin engelli vatandaşların rahatlıkça ulaşabildiği yer olduğunu vurgulayarak, "Almanya'dan GWW Genel Başkanı Andrea Stratmann misafirimiz oldu ve kendileriyle fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye'de neler yapılıyor yurt dışında neler yapılıyor bunları konuştuk." dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce de Büyükşehir Belediyesinin sosyal alanda yaptığı projelerde sadece Türkiye'den değil farklı ülkelerden de misafirlerini ağırlamaya başlamasının kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

"Engelsiz Kafe" projesinde engelli vatandaşlara çeşitli eğitimler ve meslek edindirme kurslarının ardından istihdam ortamı oluşturuluyor. Öte yandan engelli kişilerin sosyal yaşamla adaptasyonları da artırılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Heyet Engelliler İçin Sakarya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement