Alman İstihbaratı: 450 Alman Vatandaşı IŞİD Saflarında Savaşıyor - Son Dakika
Güncel

Alman İstihbaratı: 450 Alman Vatandaşı IŞİD Saflarında Savaşıyor

Alman İstihbaratı Irak ve Suriye'de aralarında Türklerin de olduğu 450 Almanya vatandaşının IŞİD saflarında savaştığını açıkladı.

26.10.2014 19:53  Güncelleme: 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com / Alman İstihbaratı Irak ve Suriye'de 450 Almanya vatandaşının Irak ve Suriye'de IŞİD saflarında savaştığını açıkladı.

ÇOĞUNLUĞU ALMAN

Alman İstibaratı'nın Hans Georg Maassen bu 450 kişinin çoğunluğunun Alman kökenli olduğunu ancak aralarında Türk, Boşnak ve Fas kökenlilerin de olduğunu belirtti.

AVRUPA'DAN 3000 KİŞİ IŞİD'E KATILDI

Avrupa Anti-Terörizm Koordinatörü Gilles de Kerchove Eylül ayında Avrupa'dan 3000 kişinin IŞİD'e katıldığını açıklamıştı. Avrupa'dan IŞİD'e en çok Fransa, Büyük Britanya, Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç, Danimarka, İspanya, İtalya, İrlanda ve Avusturya'dan katılım oluyor.

HİLAFETİN İLANI KATILIMI ARTIRDI

Yaklaşık 2 ay önce İsveç medyasının sorularını cevaplayan terör uzmanı Magnus Ranstorp 300 ila 350 kadar İsveçlinin IŞİD ile bağlantısının olduğunu belirtmişti. Ranstorp, IŞİD'in hilafet ilan etmesinin akabinde katılımın arttığını ifade etmişti. IŞİD'e katılmak için ülkeden ayrılanların büyük bir bölümünü gençler oluşturuyor. İsveç Ulusal Savunma Ajansı'na göre yaş ortalaması ise 21.

Alman İstihbaratı: 450 Alman Vatandaşı IŞİD Saflarında Savaşıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Alman İstihbaratı: 450 Alman Vatandaşı IŞİD Saflarında Savaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • esmer kürt: IŞID YAHUDILERIN BIR OYUNU DEGIL ISAKTA ŞAMDA HAKARETE MARUZ KALMIS IRAK SAVASINDAN KALMA BIR KAÇ AŞIRET TIPKI BIZIMDE PKK NIN ELINDE ÇEKTIGIMIZ GIBBI 7 12 Yanıtla
  • serok: bütün yorumcular kürt düşmanı göçmenler hepsi 8 9 Yanıtla
  • serok: burdaki yorumcular hepsi kürt düşmanı ve ajanlar sizi kim takar be 9 8 Yanıtla
  • ESMER KÜRT: UNUTMAYIN ALLAH MAZLUM KÜRT HALKININ YANINDADIR EY FAŞİSTLER 7 9 Yanıtla
  • askin: HER ULKEDEN 1000 KISI KATILIRSA AL SANNA BIR ORMU 3 5 pkkcik birsey etmez 6 3 Yanıtla
  • azad: arkadaşlar bu yorumcuları kimse takmasın hepsi göçmen kaybedecekleri bişi yok işleri hep karıştırmak takmayın onları 4 4 Yanıtla
  • SATRANÇ: SATRANÇ TAHTASINDA SİZLER VARSINIZ YA. İLKÖNCE PİYONLARINIZ SAHNEDE. SONRA BÖLÜŞMEYE GEÇİLECEKTİR. AMA BU SEFER HALKLAR UYANDI. NE DÜZENBAZ OLDUĞUNUZ ANLAŞILMIŞTIR. BOŞUNA AVUÇLARINIZI OVUŞTURMAYIN. GAZ KOKUSU BİLE ALAMIYACAKSINIZ. TABİKİ ALLAH'IN İZNİYLE 2 0 Yanıtla

Advertisement