Alman Kazı Başkanı, Göbekli Tepe Konferansı Verdi - Son Dakika
Yerel

Alman Kazı Başkanı, Göbekli Tepe Konferansı Verdi

Alman Kazı Başkanı, Göbekli Tepe Konferansı Verdi

Şanlıurfa’da turizm haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Alman kazı başkanı tarafından, Göbeklitepe konulu konferans verildi.

15.04.2014 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da turizm haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Alman kazı başkanı tarafından, Göbeklitepe konulu konferans verildi.

15-22 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Göbeklitepe konulu konferans verildi. Göbeklitepe Kazı Başkanı ve Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Klaus Schmidt tarafından verilen konferansa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu, yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı. Konferans öncesinde konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, valilik ve büyük şehir belediyesinin ortak girişimiyle Şanlıurfa turizmini kalkındırma amaçlı ortak bir kampanya başlatacaklarını ifade etti. Vali Küçük, düzenlenecek olan kampanyanın içeriğini Şanlıurfa'nın en değerli unsurlarının oluşturacağını sözlerine ekledi. Restorasyon çalışmalarında da hız kesmeyeceğini vurgulayan Küçük, Vakıflar Genel Müdürlüğüyle yaptıkları görüşmeler doğrultusunda 35 vakıf eserinin restorasyonunu yapacaklarını kaydetti. Konuşmasının sonunda turizmin şehirler için önemine de değinen Vali Küçük, turizmin bir şehrin imajını, eğitim düzeyini ve ekonomisini olumlu yönde etkileyen bir alan olduğunu kaydetti.

Göbeklitepe ile ilgili düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından verilirken Şanlıurfa'da turizmin gelişmesinde katkıları bulunan bazı işletmecilere de plaket verildi. Konferans veren Göbeklitepe Kazı Başkanı Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Klaus Schmidt Göbeklitepe'nin coğrafi konumu, yapılan kazı çalışmaları ve Göbeklitepe'nin dünya tarihindeki önemi ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Konferansın ardından dünya basınında geniş yer alan Göbeklitepe ile ilgili resimler, davetliler tarafından gezildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alman Kazı Başkanı, Göbekli Tepe Konferansı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement