Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı - Son Dakika
Güncel

Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, "Sadece tarihçilerin ve mahkemelerin karar vereceği bir konuda siyasilerin bu yönde attığı adımlar iki ülke ilişkilerine zarar verecektir.

02.06.2016 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, "Sadece tarihçilerin ve mahkemelerin karar vereceği bir konuda siyasilerin bu yönde attığı adımlar iki ülke ilişkilerine zarar verecektir. Özellikle Almanya'da yaşayan üç milyon Türk vatandaşını da derinden yaralayacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını Türkiye Kamu-Sen olarak "şiddetle" kınadı.

Kendilerini tarihçilerin yerine koyarak yalanlarla dolu olduğu her şekilde ispatlanmış bu olayları bir millete mal etmeye kalkışmanın tam anlamıyla hezeyan olduğunu vurgulayan Koncuk, milyonlarca insanı gaz odalarında katleden bir milletin bugün böyle bir karara imza atmasının ve Türk milletini "soykırımcı" olarak nitelemesinin tirajikomik olduğunu kaydetti.

Koncuk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dünyada onlarca parlamento kendisini hukukun da üzerine koyarak sözde soykırım kararını onaylarken, uluslararası anlamda yetkinliği olan hiçbir mahkeme bugüne dek Türkiye'de hiçbir gerçek kişiyi soykırım suçlusu ilan edememiştir. Sadece tarihçilerin ve mahkemelerin karar vereceği bir konuda siyasilerin bu yönde attığı adımlar iki ülke ilişkilerine zarar verecektir. Özellikle Almanya'da yaşayan üç milyon Türk vatandaşını da derinden yaralayacaktır.

20. yüzyılın başlarında Avrupa'yı kan gölüne çeviren, milyonlarca insanı insafsızca ve vicdansızca katleden bir ülkenin bugün böyle bir karar alma cüretini göstermiş olmasını şiddetle kınıyor, yapılan bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement