Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı - Son Dakika
Güncel

Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınadı.

03.06.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınadı.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya Meclisinin aldığı kararın yanlış, haksız ve bilimsellikten uzak olduğunu belirtti.

Parlamentoların bu tür kararlar alabilecek yerler olmadığına işaret eden Coşkun, şunları aktardı:

"Yaklaşık 101 yıl önce yaşandığı iddia edilen 1915 olayları sadece bilimsel tarihin konusudur. Bunun araştırılması bilim adamlarına ve tarihçilere bırakılmalıdır. Alman Parlamentosu'nun '101 yıl önce Ermenilere ve diğer Hristiyan azınlıklara yönelik soykırımın hatırlanıp anılması' başlığı ile aldığı bu kararı anlaşılmaz ve kabul edilemez olarak görmekteyim. Güçlü ilişkilere sahip iki ülke arasında ciddi sorunlara yol açacaktır. Bu kararı alanları kınıyorum."

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Senatosunca da kınandı.

KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kabul edilen metnin tarihi çarpıtma ve iftiradan öteye geçmeyen bir belge hükmünde olduğu belirtilen açıklamada, Türk milletinin tarih önünde veremeyeceği bir hesap bulunmadığı vurgulandı.

Dünyadaki iki büyük savaşın baş müsebbibinin Almanya olduğu anımsatılarak, "2. Dünya Savaşı öncesi ve sırasında Yahudilere karşı uyguladıkları etnik temizlik projesi ile insanlık tarihinin utanç sayfalarından birini oluşturmuşlardır. Şimdi bunları unuttururcasına parlamento kararıyla yeni bir tarih yazarak kendilerini temize çıkartma kurnazlığına yönelmektedirler." denildi.

"Küresel güçler, Türk milletinin hızını kesmeye çalışıyor"

Açıklamada, küresel güçlerin yeniden yükselişe geçen Türk milletinin hızını kesmeye çalıştığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bunun son halkasına, insanlığa karşı işlemiş olduğu suçlardan dolayı alnındaki kara lekeyi bir türlü silememiş olan Almanya da eklenmiştir. Almanya'da yaşayan 3 milyon civarındaki Türk'ün temsilcisi olarak Federal Meclis'te görev yapan Türk asıllı 10 parlamenter de maalesef bu kirli oyuna alet olmuştur. Tarih onları da kayıt altına almış oldu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement