Alman Otomotiv Devi Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Alman Otomotiv Devi Türkiye'ye Geliyor

Alman Otomotiv Devi Türkiye\'ye Geliyor

Alman otomotiv devi BMW, Türkiye'de yatırım için çalışmaları başlattı. İlk etapta lojistik tesis ardından üretim yolda...

21.08.2015 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bavyeralı üretici BMW'nin, Türkiye'de bir tesis yatırımı için kolları sıvadığı ve bunun için Sakarya bölgesinde incelemelerde bulunduğu bildiriliyor. Alman otomotiv devinin, öncelikle bir lojistik tesisi kurmayı hedeflediği, ilerleyen yıllarda da üretim tesisi kurmayı planladığı gelen bilgiler arasında.

SAKARYA'DA İNCELEME YAPIYORLAR

Konuya yakın kaynakların anlattıklarına göre Alman üretici, Türkiye'ye yatırım konusunda araştırmalar yürütmeye başladı. Bu çerçevede BMW'den heyetlerin, Sakarya çevresinde incelemeler yaptığını ve üç kez ardı ardına Türkiye'ye geldiğini belirten kaynaklar, fizibilite çalışmaları için bazı danışman şirketlerle anlaştığını da ifade etti.

Sakarya ve civarında uygun arazileri gezdiği belirtilen BMW yetkililerinin, özellikle 650 dönümlük bir arazinin satın alınması konusunda ciddi müzakereler yürüttüğü bildiriliyor.
BMW'nin bu araziyi, öncelikle bir lojistik tesisi kurmak amacıyla düşündüğü, ancak uzun vadeli planının, bir montaj tesisine yönelik olduğu da, gelen bilgiler arasında yer alıyor.

ALMANYA'DA SORULDU

BMW'nin Sakarya civarında incelemeler başlattığı hatta arsa pazarlıklarına başladığı yönündeki bilgilerin, bir süredir yan sanayi çevrelerinde de dolaştığı kaydedilirken, konunun, TAYSAD (Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği) öncülüğünde, yaklaşık bir ay önce Almanya'da yapılan toplantılarda da gündeme geldiği ortaya çıktı.

Nitekim TAYSAD yetkilileri, konuya ilişkin sorularımız üzerine, böyle bir girişimi kendilerinin de duyduklarını, hatta BMW yetkilileriyle görüşmede bunun gündeme de geldiğini, ancak firma temsilcilerinin herhangi bir yanıt vermek istemediklerini ifade ettiler.

İKİNCİ ÇIKARMA

Türkiye'ye yönelik muhtemel BMW yatırımı, 2011 yılında da gündeme gelmişti.
BMW'nin yıllık hissedarlar toplantısında konuşan CEO Norbert Reithofer, Rusya, Hindistan, Güney Kore veya Türkiye'de bir üretim tesisi kurma konusunu ciddi şekilde düşündüklerini, bu ülkelerde potansiyelin yüksek olduğunu, şirketin de premium sınıfta daha ileri gitme niyeti olduğunu ifade etmişti.

BMW, 2009'da Rusya'da Kaliningrad tesisini hizmete açmıştı. BMW'nin son dönemlerdeki en ses getiren yatırımı ise Meksika'da 1 milyar dolara kuracağını açıkladığı tesisti.

2007 yılında da, Kanadalı Magna'nın MINI ve BMW modellerinin üretimi için Türkiye'de tesis kurmayı düşündüğü konuşulmuştu. (Kaynak : Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Alman Otomotiv Devi Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • KARAKAYA: ucuza kalifiye işçi bol burda gelsinler verecekleri maaş kaç euro ya denk gelecek acaba . 20 1 Yanıtla
  • YunuSs: boykot edin Alman Arabası almayın ! Her pisliğin arkasında bu pis nazi tohumu çıkıyor 12 4 Yanıtla
  • melih: Turkun turkten baska dostu yoktur turkiyenin gelismesini almanya dahi osa kimse istemez ve 3 havalimanin yapilmasinda bile mosmor odular bana kimse almanya turkiye icin hersey yapar demesin 5 5 Yanıtla
  • aklınızı kullanın: yerli arabanın üretilecegi zamana denk gelmişşş...ne tesadüfff 6 2 Yanıtla
  • melih: Akilli olun millet yerli araba cikacagi zaman geldi ve yerli araba almanizi engellemek icin aciyor bu oyuna gelmeyin 5 2 Yanıtla
  • savcı Zekeriya: gavur yapar biz kullanırız biz sadece savasiriz yıllar boyunca aynı böyle olacak gelecek te 7 0 Yanıtla
  • objektif: Haydi hayırlısı olsun diyelim memleket imize sahip çıkalım hep beraber zengin ve mutlu olalım yaşasın halkların kardeşliği. 2 3 Yanıtla
  • ???/wuppertal: Sokmayın türkiyeye. Şimdiye kadar nerdeydi? 4 1 Yanıtla
  • bmw: Ne olacak en çok türküde satiyodur trafikte hic ucuz araba var mi çünkü lux sasa düşkünüdür türkler bin lira maaş alan insan bile 2500 liralik telefon kullaniyo kimse ayagimi yorganima göre uzatayim demiyo.... 5 0 Yanıtla
  • Vatandas orta direk: Hemen erstiri yagmuruna tutmayin ben BMW emekli biriyim her Firma her devlet ve sahislar cikarlarini aralar almanlarin.yatirimlaeindan korkmayin 1ulkemiz kalite 2 calisma disiplinli ogrenir ltf si,asetle halklari karistirma,in 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Advertisement