Araban'da Alman Turistler Septimus Severus Köprüsüne Hayran Oldu - Son Dakika
Yerel

Araban'da Alman Turistler Septimus Severus Köprüsüne Hayran Oldu

Araban\'da Alman Turistler Septimus Severus Köprüsüne Hayran Oldu

Tarihi ve turistik mekanları görmek için Türkiye'ye gelen Alman turistler, Gaziantep'in Araban ilçesindeki, Roma dönemine ait Septimus Severus köprüsüne hayran kaldı.

16.08.2014 11:38  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi ve turistik mekanları görmek için Türkiye'ye gelen Alman turistler, Gaziantep'in Araban ilçesindeki, Roma döneminde yapıldığı belirtilen Septimus Severus köprüsüne hayran kaldı.

Almanya'dan Araban ilçesine gelen Frank Sitter ve Carolin Ritzmann ile ülkelerinde tanıştıkları Arabanlı gurbetçi Fazlı Turan'ın tercümanlığında ilçenin tarihi mekanlarını gezerek, ilçe sınırları içerisindeki tarihi mekanları tek tek geziyor.

Alman turistler, ilçeye bağlı Elif, Hisar ve Hasanoğlu mahallelerindeki tarihi Anıt mezarları yerinde görüp, inceledi. Tarihi anıt mezarların mimarisine ve yapılan restorasyon çalışmalarına hayran kaldıklarını belirten Alman turistler, Gümüşpınar mahallesi çevresinde geçen Sıtma Pınar çayı üzerindeki tarihi Septimus Severus köprüsünü gezdi. Alman turistler Frank ile Carolin, tarihi Septimus Severus Köprüsü'nü muhteşem buldu.

SEPTİMUS SEVERUS KÖPRÜSÜ

Roma İmparatoru Septimius Severus zamanında Samsat'ta karargah kuran 16. Lejyon tarafından yaptırılan köprüde yer alan sütunlardan biri İmparator Septimius Severus'a, biri eşi julia Domna'ya ve diğeri oğulları Geta ve Caracalla'ya adanmıştır. Geta'nın adına dikilen sütun kendisini öldüren kardeşi Caracalla tarafından kaldırılmıştır. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araban'da Alman Turistler Septimus Severus Köprüsüne Hayran Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement