Alman Vekilden Mardin'deki Yezidileri Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Alman Vekilden Mardin'deki Yezidileri Ziyaret

Alman Vekilden Mardin\'deki Yezidileri Ziyaret

Alman Yeşiller Partisi Milletvekilli ve Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth ile Alman milletvekillerinin bulunduğu bir heyet Mardin’e gelerek Mardin otogarında bulunan Yezidileri ziyaret etti.

06.10.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman Yeşiller Partisi Milletvekilli ve Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth ile Alman milletvekillerinin bulunduğu bir heyet Mardin'e gelerek Mardin otogarında bulunan Yezidileri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Artuklu Belediyesi Eşbaşkanı Emin Irmak, Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları hazır bulundu. Yapılan ziyaretin ardında kısa bir konuşma yapan Roth, uluslararası tüm kuruluşların savaştan kaçarak buralara yerleşen kişilere yardım etmeleri gerektiğini söyledi. Roth, "Burada bu insanlara yardımların yapılmasında Türkiye devletinin de desteği olması gerekiyor. Uluslararası kuruluşların desteği gerekiyor. Bütün bu kuruluşlar ile birlikte sadece buradaki insanlara değil savaştan kaçarak buraya gelen, acıyı yaşayan inanlara destek olunması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ise, buralara yerleşen Yezidileri olabildiğince rahatlatmaya çalıştıklarını, sadece yapılan insani yardımlarla bunun mümkün olmadığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardında Alman heyet Diyarbakır'da bulunan Yezidileri ziyaret etmek için otogardan ayrılarak yola çıktı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alman Vekilden Mardin'deki Yezidileri Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement