Almanya 2014 Yılında Vergi Rekoru Kırdı - Son Dakika
Dünya

Almanya 2014 Yılında Vergi Rekoru Kırdı

2014 yılında 593 milyar avro vergi tahsil eden Almanya tüm zamanların tarihi rekorunu kırdı.

30.01.2015 12:00  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 yılında 593 milyar Euro vergi tahsil eden Almanya tüm zamanların tarihi rekorunu kırdı. Bir önceki yıla nazaran toplanan vergiler de yüzde dörtlük bir artış olduğu kaydedildi.

Almanya maliyesi yıllık toplanan vergi rakamlarını açıkladı. 2014 yılında toplanan 593 milyar Euro'luk vergi gelirlerinin tüm zamanların rekorunun kırıldığı belirtildi. Bir önceki yıla oranla toplanan vergilerde yüzde dörtlük bir artışın olduğu kaydedildi. Her yıl olduğu gibi 81,5 milyar Euro ile Aralık ayı da diğer aylara göre en çok verginin tahsil edildiği ay oldu.

YILLIK ENFLASYON 0,3

Almanya'da beş yıl aradan sonra enflasyon eksiye gerileyerek 0,3'e düştü. Federal İstatistik Dairesi son olarak 2009'da kaydedilen eksi 0,2 oranındaki enflasyondan sonra ortaya çıkan olumlu tabloya enerji ve gıda fiyatlarındaki düşüşün neden olduğunu belirtti. Eylül 2009'da enflasyon eksi 0,2 olarak belirlenmişti. Federal İstatistik Dairesi'nin ilk yıllık tahmin raporunda açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon oranı eksi 0,3. Bir önceki aya oranla enflasyon yüzde bir oranında düşüş gösterdi.

Enflasyonda kaydedilen düşüşün piyasalarda bir süredir devam eden olumlu seyre ivme kazandırması bekleniyor. Alman hükümeti daha önce yüzde 1,3 olarak belirlediği 2015 yılı büyüme hedefini bu hafta başında yüzde 1,5 olarak açıklamıştı. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya 2014 Yılında Vergi Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı
    16:15 Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı

    Tom Cruise'un sosyetik Rus sevgilisi Elsina Khayrova ile ilişkisi sona ermesine rağmen, eski eşi Dmitry Tsetkov'un verdiği röportajın ilişkiyi sonlandırdığı iddia ediliyor. Cruise'un ekibi röportajın yayılmasından rahatsızlık duyuyor ve Cruise'un çekimlerde olduğu için eski eşinin olumsuz açıklamalarıyla uğraşmak istemediğini belirtiyor. Khayrova'nın ilişkinin tekrar alevlenmesi konusunda umutlu olduğu söyleniyor.

  • İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor
    15:48 İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor

    İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), bağışlanan cesetlerin başlarının kesilerek, doktorlara ve diş hekimlerine kozmetik işlemleri öğretmek için kullanıldığını ortaya çıkardı. Bu uygulama, bağışçıların son isteklerinin saygı görmemesiyle eleştiriliyor ve etik kuralların ihlal edilmesine yol açıyor.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.


Advertisement