Almanya- Avusturya Sınırında 'Cihat' İddiası ile 1'i Türk 2 Kişi Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Almanya- Avusturya Sınırında 'Cihat' İddiası ile 1'i Türk 2 Kişi Gözaltında

Almanya- Avusturya Sınırında \'Cihat\' İddiası ile 1\'i Türk 2 Kişi Gözaltında

Almanya- Avusturya sınırında, Salzburg yönüne giden bir otobüsü kontrol eden polislerin, 21 yaşındaki Türk ile 24 yaşındaki Kosovalı'yı Suriye ve Irak'ta savaşmak üzere militan toplamaktan ve bu gruplara çalışmaktan gözaltına aldığı belirtildi.

09.09.2014 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya- Avusturya sınırında, Salzburg yönüne giden bir otobüsü kontrol eden polislerin, 21 yaşındaki Türk ile 24 yaşındaki Kosovalı'yı Suriye ve Irak'ta savaşmak üzere militan toplamaktan ve bu gruplara çalışmaktan gözaltına aldığı belirtildi.

Bavyera Radyosu, Münih'te oturan ve Selefi olduğu olduğu belirtilen Kosovalı'nın hakkında cihat için adam toplamaktan soruşturma açıldığı belirtildi. Kosova vatandaşının şimdiye dek kaç kişiyi Almanya'dan Irak ve Suriye'ye savaşmak için gönderdiği araştırılıyor. Kosovalı'nın, yanındaki Türk gencini de savaşmak üzere Suriye veya Irak'a götürmek istediği iddia edildi.

Uzun süreden bu yana güvenlik güçlerince takip edilen Münihli Türk genci hakkında da cihada katılacağının tahmin edilmesinden dolayı kenti terk etme yasağı bulunduğu saptandı. Habere göre, Kosovalı verdiği ifadede suçsuz olduğunu, cihat için adam toplama ile ilgisinin olmadığını öne sürdü. Türk genci is,e bir tanıdığının nişan töreni için gitmek üzere yolda olduklarını ve Münih'e tekrar dönmeyi planladığını söyledi. - Nih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya- Avusturya Sınırında 'Cihat' İddiası ile 1'i Türk 2 Kişi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement