Almanya Başbakanı Merkel Brüksel'de - Son Dakika
Güncel

Almanya Başbakanı Merkel Brüksel'de

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna krizinde Minsk anlaşmasının başarılı uygulanmasına odaklandıklarını, anlaşmanın işe yaramaması durumunda ise daha ağır yaptırımlara başvuracaklarını söyledi.

04.03.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna krizinde Minsk anlaşmasının başarılı uygulanmasına odaklandıklarını, anlaşmanın işe yaramaması durumunda ise daha ağır yaptırımlara başvuracaklarını söyledi.

Merkel, Brüksel'de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkel, "Almanya, Rusya'ya yeni yaptırımlara değil, Minsk anlaşmasının başarılı uygulanmasına odaklandı. Ama Minsk anlaşması yürümezse AB Komisyonu ve üye ülkeler, daha ağır yaptırımlara da oldukça hazırlıklı" dedi.

Rusya ile iletişim kanallarının açık olduğuna işaret eden Merkel, Minsk anlaşmasının uygulanmasını güvence altına almaya çalıştıklarını söyledi.

Merkel, Yunanistan için yeni bir kurtarma paketini konuşmanın zamanı olmadığını, mevcut paketin başarılı sonuçlandırılması için ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerini dile getirdi.

AB Komisyonu'nun ABD'yle sürdürdüğü Transatlantik Serbest Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) müzakerelerine destek veren Merkel, sürecin hızlı ilerlemesinin büyüme ve istihdam açısından önem taşıdığını belirtti.

Komisyon Başkanı Juncker de TTIP anlaşmasını 2015 sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Avro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'ın mali programının 4 ay uzatılması için geçen hafta aldıkları kararın uygulamada başarılı olmasına çalıştıklarına işaret eden Juncker, 3. kurtarma paketi tartışmalarından kaçınmanın daha iyi olacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Başbakanı Merkel Brüksel'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement