Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Türkiye'ye Geliyor

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Türkiye\'ye Geliyor

Devlet ziyareti için Türkiye'ye gelecek Gauck, Kahramanmaraş'taki Alman askeri birliğini ve Suriyelilerin barındığı kampı ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Gül ile Gauck, 28 Nisan Pazartesi günü Ankara'da bir araya gelecek İki cumhurbaşkanı 29 Nisan Salı günü İstanbul'da Türk Alman Üniversitesi'nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

22.04.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, dört günlük devlet ziyareti için 26 Nisan Cumartesi günü Türkiye'ye gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Gauck'un ziyareti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine gerçekleşecek.

Programına, 27 Nisan Pazar günü Kahramanmaraş'ta konuşlu Alman askeri birliğini ziyaret ederek başlayacak Gauck, aynı gün Suriyelilerin barındığı kamplardan birine gidecek.

Gauck, 28 Nisan Pazartesi günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Gül ile görüşecek. Görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak. Ayrıca, AB dahil güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Cumhurbaşkanı Gül ile Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, 29 Nisan Salı günü İstanbul'da, temeli 2010 yılında atılan Türk-Alman Üniversitesi'nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Gauck'un Türkiye'yi ziyaretinin, dost ve müttefik Almanya ile son yıllarda hız kazanan işbirliğini pekiştireceği ve ilişkilerin her alanda daha ileriye taşınmasına katkı sağlayacağı değerlendiriliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement