Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck Neden Türkiye'ye Geliyor? - Son Dakika
Güncel

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck Neden Türkiye'ye Geliyor?

Christian Wulff 2 yıllık süreç zarfında çok başarılı bir politika uygulamış, özellikle göçmenlerin ve Müslümanların kalbini kazanmıştı.

26.04.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26 Nisan'da Türkiye'ye ziyareti beklenen Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck şerefine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 28 Nisan Pazartesi günü vereceği yemeğe davetli olan Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı(TAVAK) Başkanı Ekonomist Prof. Dr. Faruk Şen, Almanya- Türkiye ilişkileri üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Faruk Şen görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Almanya'da kısa süre Cumhurbaşkanlığını yapan Christian Wulff 2 yıllık süreç zarfında çok başarılı bir politika uygulamış, özellikle göçmenlerin ve Müslümanların kalbini kazanmıştı. 1948 de Kurulan Federal Alman Cumhuriyetinde Alman hükümetinde ilk defa hem Politikacı hem Cumhurbaşkanı olarak bu ülkede yaşayan 4 Milyon Müslümanı göz önünde tutarak, '' Müslümanlar Almanya'nın ayrılmaz bir parçasıdır ''demişti. Öyle bir cümleyi daha evvel ne Sosyal demokratlar ne de hristiyan söylemişti. Wulff'un Türkiye'yi çok sevdiğinden hareket edebiliriz.

Wulff Demokrat Cumhurbaşkanı

Angelika Merkel 'de daha önceden böyle sözler kullanmamıştı. Maalesef bu başarılı cumhurbaşkanı çok küçük bir banka kredisi olayı nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı. Sosyal demokratların adayı olarak Christian Wulff'a karşı bir seçim yenilgisi alıp kenarda kalan, aniden sosyal demokratların hristiyan demokratlarla uzlaşması sonunda Joachim Gauck cumhurbaşkanı oldu. Bu haberi bir gün bir Türk şoförünün kullandığı takside giderken Angelika Merkel kendisine telefonla uzlaşma olduğunu ilettiği zaman taksi şoförüne dönüp artık herhangi bir insanla konuşmuyorsun Almanya'nın cumhurbaşkanıyla konuşuyorsun diyecek kadar da Gauck bu işe aşırı sevinen bir insandı. Bende Almanya'da kaldığım süreçte kendisini birçok sempozyumda veyahut açık oturumda tanımak şansına sahip oldum. Doğu Alman kökenli ve ciddi bir Protestan olan Gauck, Türklere karşı fazla sıcak duygular duymayan bir kişi olarak tanınır. Ciddi bir Protestan olarak bundan önceki alman kökenli papa gibi, Müslümanların Avrupa'ya uyum sağlayamayacağından hareket eden bir kişi olan bu insanın aniden Cumhurbaşkanı olması ve çok da sıcak bakmadığı Türkiye'ye 4 günlük ziyaret yapması çok ilginç. Bundan önce Christian Wulff 4 günkü bir Türkiye ziyareti yapmıştı. Alman cumhurbaşkanları gittikleri yerlerde bizim cumhurbaşkanları gibi çok uzun kalmazlar. İki günde geri dönerler. Hele başbakanlar bunu bir güne kadar indirirler. Gauck niye 4 gün Türkiye'ye geliyor? Kimlerle görüşecek ne istiyor? Burada yaşayan Türklerin Kalbini neden kazanmak istiyor? Bunlara değinmek de yarar var.

Gauck'un açıklamaları

Gauck Türkiye'ye gelmeden önce şovunu da yaptı. Almanya'da Spiegel dergisine verdiği röportajda Türkiye'ye geldiği zaman özelikle twitter yasağı, gezi olayları ve anti demokratik gelişmeler konularında Türkiye'nin öne çıkacağını söyledi. Bu konularda biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sorunları biliyoruz. Yalnız bu konuda Gauck'un fırçasına hiç ihtiyacımız yok. Eğer Gauck buraya gelmeden önce Almanya'da ırkçılık nasıl azaltılır? İslamofobi nasıl önlenir? Türk düşmanlığına karşı neler yapılması gerekir ve ülkede yaşayan 3 Milyon Türk nasıl mutlu olabilir, bu konularda önerilerle gelirse iyi olur.

Hazırlıklı olmalıyız

İnşallah bu seferki görüşmeye Abdullah Gül iyi hazırlıklıdır, Almanya'ya gittiği zaman Christian Wulff iyi bir 4 günlük gezi ile Abdullah Gül'ün bu konulara değinmesine hiç fırsat vermedi. Bu sefer bizim Cumhurbaşkanımız akıllı davranır ve buna göre atılımlar yapar. Artık Türkiye'nin Almanya'dan demokrasi açısından öğreneceği pek bir şey yok. Fakat 3 milyon göçmeni barış içinde yaşatan Türkiye'den Almanlar demokrasi açısından çok şey öğrenebilirler. Gövde gösterisine gelip de Alman basınında Gauck'un şov yapmasına izin vermemeliyiz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck Neden Türkiye'ye Geliyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.


Advertisement