Almanya'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Almanya'da 23 Nisan Coşkusu

Almanya\'da 23 Nisan Coşkusu

Almanya'nın Duisburg şehrinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, vatandaşların yoğun katılımıyla coşkulu geçti.

23.04.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Duisburg şehrinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, vatandaşların yoğun katılımıyla coşkulu geçti. Duisburg'da bulunan Türk Spor Kulübü FSV Duisburg tarafından ilk kez bu yıl düzenlenen 23 Nisan Şenliği, kulübün tesislerinde gerçekleştirildi. FSV Duisburg Kadın Kolları tarafından organize edilen 23 Nisan Şenliği'nde T.C. Başkonsolosu Şule Gürel, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Erkan Üstünay, çok sayıda Türk öğretmeni hazır bulunurken, kulübün yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve aileleri de yoğun katılım sağladı.

MİNİKLERİN GÖSTERİLERİ BEĞENİLDİ

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlanan 23 Nisan kutlamasında, çocuklar şiirler okudu. Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Faruk Taner yönetiminde ki folklör Ekibinin Ege yöresi halk oyunları gösterisi ve Rukiye Öz'ün yetiştirdiği ve minik çocuklardan oluşan Grup Üsküdar'ın Üsküdar oyunu, şenliğe katılan protokol üyelerinden ve vatandaşlardan büyük alkış aldı. Şenlikte gösteri yapan çocuklara FSV Duisburg Kulübü tarafından çeşitli hediyeler verilirken, çocuklara hediyelerini FSV Duisburg Kadın Kolları Başkanı Selma Sağır, yönetim kurulu üyelerinden Zafer Ünyeli ve Neslihan Kalkan taktim etti. Şenlikte ayrıca eğitimci Hüseyin Çetin de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın nasıl ve ne zaman kutlanmaya başladığına dair bir sunum yaptı.

ÇOCUKLARINIZIN EĞİTİMİNE DESTEK VERİN

23 Nisan Şenliğine katılan ve birde konuşma yapan T.C. Başkonsolosu Şule Gürel, „bayramlar, bizim sevincimizi, neşemizi paylaştığımız mutlu günlerdir. Bu bayram günlerinden benim en çok sevdiğim gün de, 23 Nisan bayramıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurusu ulu önder Atatürk, milli egemenliğimizi temsil eden ve TBMM'nin bundan 96 yıl önce açıldığı 23 nisan gününü, çocuklara hediye etmiştir" dedi. Şenlikte bulunan ailelere seslenen Başkonsolos Şule Gürel, „çocuklarınızın iyi eğitim alabilmesi için onlara destek olun. Yaşadığınız Almanya'da çocukların iyi eğitim alabilecekleri okullar mevcut. Çocuklarınızın yeterli Almanca eğitimi almalarına destek olurken, Anadili Türkçeyi de en iyi şekilde öğrenebilmeleri için yardımcı olun. Okullardaki Türkçe derslerine kayıt yaptırmayı ihmal etmeyin" şeklinde velileri uyardı.

Şenliğin son bölümünde kemençe ustası Muhammet Yakupoğlu eşliğinde davetliler, horon oynadı. - Elcivan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement