Almanya'da 24 Saat Radar Maratonu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da 24 Saat Radar Maratonu Yapıldı

Almanya\'da 24 Saat Radar Maratonu Yapıldı

Levent GÜNDÜZ- OFFENBURG - DHA - Almanya'da 18 Ekim Perşembe günü saat 06.00'da başlayan radar maratonu Cuma günü saat 06.00'da sona erdi.

19.09.2014 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Levent GÜNDÜZ- OFFENBURG - DHA - Almanya'da 18 Ekim Perşembe günü saat 06.00'da başlayan radar maratonu Cuma günü saat 06.00'da sona erdi. Bu yıl ikincisi yapılan radar maratonun amacı sürücülerin sürücülerin hız limitlerine ve trafik kurallarına uymasını sağlamaktı. Ülkede yapılan radar maratonunun önceden basın tarafından kamuya duyurulması sürücülerin trafikte daha dikkatli olmasını sağladı. Binlerce polisin görev yaptığı hız limiti denetiminde bazı sürücüler aşırı hız ve trafik kurallarına uymadığı için cezaya çarptırıldı. Bazı sürücülerin ise ehliyetlerine el konuldu. Baden Württemberg Eyaleti'nde Offenburg Polis Teşkilatı Baden- Baden, Ortenau, Rastatt bölgelerindeki radar denetimlerinde ilk 6 saat içinde 79 kontrol noktasında 23 bin 42 araçtan 813'ünün hız limitini aştığını belirledi.

AŞIRI SÜRAT KAZA DEMEK

Trafikte kazaların çoğu aşırı süratten kaynaklanıyor. Sonbahar mevsimin başlamasıyla sürücülerin trafikte daha dikkatli olmaları, kurallara riayet etmeleri istendi. Ülkede sabit radar, son teknolojiyle donatılmış sütun radarları şehir içinde ve dışında, otoyollar başta olmak üzere her yerde hız limitini denetliyor. Polis yetkilileri denetimlerin hedefinin belediyelere para kazandırmak olmadığını, kazaları en az seviyeye indirmek olduğunu ifade ettiler. Almanya'da yapılan trafik denetim anket sonuçlarına göre en çok trafik cezası Freiburg kentinde kesiliyor. Anket sonucuna göre 34 kent içinde Freiburg kentinde trafiğe açık her araç 47,38 Euro ceza ödedi. İkinci sırada Stuttgart 28,07 Euro, üçüncü sırada Dortmund 27,75 Euro ile sıralamayı takip ediyor. Trafik cezalarında rekor kıran Freiburg kentinde 2013 yılı içinde 150 bin hız limiti ihlali, 26 bin 934 kırmızı ışık ihlaliyle belediyenin kasasına 4,2 milyon Euro girdi.

TÜRKLER EMNİYET KEMERİ TAKMIYOR

Offenburg Polis Teşkilatından Klaus Brenner ise, Türk sürücülerin trafikte emniyet kemeri kullanmadığı ve çocukların emniyetine dikkat etmediklerini ileri sürdü. Brenner Türk sürücülere trafikte daha dikkatli olmaları ve emniyet kemeri takmaları tavsiyesinde bulundu. Çocuklara da emniyet kemeri takılmasını istedi. 50 kilometre hızla giden bir araçta meydana gelen trafik kazalarında kemer takmayanların ölüm riski bulunduğuna dikkat çekti. Klaus Brenner, emniyet kemeri takmayan genç ve çocuklardan aracın sürücüsünün sorumlu olduğunu hatırlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da 24 Saat Radar Maratonu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement