Almanya'da Alıkonunan TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı kimdir? - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Alıkonunan TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı kimdir?

Almanya\'da Alıkonunan TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı kimdir?

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Almanya'da pasaport ve kimlik kartlarını çaldırdı. Bahçekapılı, havaalanında da Alman polisince alıkonuldu. Ayşenur Bahçekapılı kimdir?

07.12.2016 18:59  Güncelleme: 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya ziyareti sırasında çantasını çaldıran ve bu nedenle geçici pasaport alan Ayşe Nur Bahçekapılı, havalimanında uzun süre bekletildi.

Bahçekapılı, Almanya ziyareti sırasında yaşadıklarını Meclis'te gazetecilere anlattı. Kaybettiği çantasında pasaportunun da bulunduğunu belirten Bahçekapılı, konsolosluk yetkililerinin durumla ilgilendiğini ve geçici pasaport verdiklerini söyledi.

"KÖTÜ BİR AN GEÇİRDİM"

Köln Havalimanından çıkarken Alman polisinin kötü muamelesine maruz kaldığını ifade eden Bahçekapılı, "İncitici oldu gerçekten ülkem adına. Bu benimle ilgili bir sorun sadece. Bireysel olarak da çok üzüldüm. Ben bu ülkenin parlamenteriyim. Biz Alman veya yabancı parlamenterlere nasıl saygı, nezaket gösteriyorsak onlardan da aynı şekilde saygıyı ve nezaketi beklemek hakkımız. Ama maalesef böyle bir uygulama olmadı. Kötü bir an geçirdim" diye konuştu.


GÖZALTINA ALMAYA ÇALIŞTILAR

Gazetecilerin "Gözaltına mı almaya çalıştılar?" sorusuna Bahçekapılı, "Evet. Havaalanının karakoluna götürdüler. Yurda hani böyle kaçak girmiş gibi olan insanların arasında bekletildim" cevabını verdi.

"TÜRKİYE YÜKSELEN BİR GÜÇ, BUNDAN ÇEKİNİYORLAR"

Bahçekapılı, "Türkiye yükselen bir güç, Türkiye bağımsızlığını korumak ve geleceğini bağımsız bir şekilde kurgulamak isteyen bir ülke. Sanıyorum bundan çekiniyorlar. Türkiye kendi ayaklarıyla, kendi dinamizmiyle küresel dünyada yer alıyor. Küresel güçlere karşı milli ve yerli bir duruş gösteriyor. Sanıyorum buna tepki gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.

"NEZAKETSİZ TAVIRLARLA BEKLETİLDİM"

Ayşenur Bahçekapılı, tartışmalar ışığında kendisini yaklaşık bir saat kadar orada nezaketsiz tavırlarla beklettiklerini aktardı. Yaşanan kargaşada Alman konsolosluğuna haber de veremediğini anlatan Bahçekapılı, şu ana kadar Alman makamlarından da kendisine bu konuyla ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmadığını söyledi.


AYŞENUR BAHÇEKAPILI KİMDİR?

Ayşenur Bahçekapılı, 26 Kasım 1954 yılında Trabzon'un Maçka İlçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra serbest avukat olarak çalıştı. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Çağdaş Hukukçular Derneği ve Sosyal Demokrat Hareket Platformunda Kadın-Eğitim-Hukuk Atölyelerinin İstanbul sorumlusu olarak çalıştı.

Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) İstanbul İl Kadın Komisyonu başkanlığı yapan Bahçekapılı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 23., 24. ve 25. dönemlerde İstanbul Milletvekili seçildi. 23. ve 24. Dönemde Türkiye- Küba Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini üstlendi. Bahçekapılı, 2 Temmuz 2013 tarihinde yapılan oylamada TBMM Başkanvekilliğine seçilmiştir.



Son Dakika Güncel Almanya'da Alıkonunan TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement