Almanya'da Basın Özgürlüğüne Destek Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Basın Özgürlüğüne Destek Yürüyüşü

Almanya'da haklarında vatana ihanet suçlamasıyla soruşturma açılan Netzpolitik adlı internet portalı çalışanları Andre Meister ve Markus Beckedahl'e destek için bir yürüyüş düzenlendi.

01.08.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da haklarında vatana ihanet suçlamasıyla soruşturma açılan Netzpolitik adlı internet portalı çalışanları Andre Meister ve Markus Beckedahl'e destek için bir yürüyüş düzenlendi.

"Temel haklar ve basın özgürlüğü" adı altındaki yürüyüş, Başkent Berlin'in Friedrichstrasse tren istasyonundan başladı ve Adalet Bakanlığı önüne kadar sürdü.

Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Meclis Üyesi  Dr. Turgut Altuğ ve bazı Türklerin de destek verdiği yürüyüşe yaklaşık bin kişi katıldı. Yürüyüşte,"Vatana ihanet mi? Böyle panik yapanların demek ki saklayacakları çok şeyler var", "Markus Beckedahl bizim hayatımızı değiştirdi", "Basın özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz" yazılı döviz ve pankartlar taşındı.

Markus Beckedahl, burada yaptığı konuşmada, iki gün öncesine kadar normal bir hayat yaşadığını ancak soruşturma açılmasının ardından yaşamının çok yoğun tempolu geçtiğini anlattı.

Andre Mesiter de soruşturmanın kendilerini engellemeyeceğini ve işlerini yapmayı sürdüreceklerini belirterek, "Yılmadan yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Meclis Üyesi  Dr. Turgut Altuğ,  yapılan bir haberin vatan ihanetiyle eşdeğer görülmesinin büyük bir yanlış olduğunu söyleyerek, "Ülkede basın özgürlüğü var gazetecilerin görevi zaten yanlış olanları kamuoyuna aktarmak. Suç duyurusu çok yanlış.  Basın özgürlüğünü savunmak için buraya geldik" diye konuştu.

Demokrasilerde şeffaflığın ön planda olması gerektiğine işaret eden Altuğ, devletin ve parlamentoların haberi olmadan istihbarat kuruluşlarının  kafalarına göre çalışmaları durumunda demokrasiden söz edilemeyeceğini belirtti.

Ülkede yayın yapan netzpolitik.org adlı internet portalında çalışan gazeteciler hakkında Federal Savcılık "vatana ihanet" suçlamasıyla soruşturma açmış ve bu soruşturma kamuoyunda bir çok kesimin tepkisine yol açmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Basın Özgürlüğüne Destek Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement