Almanya'da Camilere Saldırılar Arttı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Camilere Saldırılar Arttı

Sol Parti Milletvekili Jelpke, "İslam düşmanlığının, Yahudi düşmanlığı gibi kınanması gerekiyor." dedi.

29.07.2014 16:14  Güncelleme: 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da geçen yıl camilere ve Müslümanlara ait derneklere yönelik saldırıların önceki yıla göre arttığı bildirildi.

Sol Parti'nin verdiği soru önergesine Alman hükümetince verilen yazılı yanıta göre, geçen yıl camilere ve Müslümanlara ait derneklere yönelik 37 saldırı gerçekleştirildi. 2012'de bu sayının 35 olduğu belirtildi.

Geçmişte Müslümanları hedef alan saldırıların çok daha az olduğu vurgulandı. 2003 yılında cami ve Müslümanlara ait derneklere yönelik sadece 7 saldırı gerçekleştirilirken, 2008 yılında bu rakamın 33'e çıktığı kaydedildi.

Öte yandan, saldırıların boya ile kirletme, maddi hasar verme ve kundaklama şeklinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Soru önergesini veren Sol Parti Milletvekili Ukka Jelpke, yaptığı açıklamada, "İslam düşmanlığının, Yahudi düşmanlığı gibi kınanması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Bu konunun hafife alınmaması gerektiğine vurgulayan Jelpke, Müslüman düşmanlığının bütün boyutunun araştırılması gerektiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin İslam düşmanlığı içeren suçlara daha fazla dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Jelpke, Yahudi düşmanlığı içeren suçlarda bunun yapıldığını hatırlattı.

Almanya Müslüman Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek,  "Neue Osnabrücker Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, bu tür olayların artmasının Müslümanlara artan önyargılarla ilgili olduğunu bildirdi.

Güvenlik güçlerine yansıma olayların sayısının daha fazla olduğuna da dikkati çeken Mazyek, "Eyaletlerde, Müslüman karşıtı ve ırkçı suçlarla ilgilenen özel ve bağımsız bir bölüm oluşturulmasını istiyoruz" talebinde bulundu. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Camilere Saldırılar Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement