Almanya'da Derneklere Baskın Yapıldı - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Derneklere Baskın Yapıldı

Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, bu sabah ülkenin farklı eyaletlerinde düzenlenen operasyonlarda “Tevhid Germany” isimli derneğin kapatıldığını açıkladı.

26.03.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, bu sabah ülkenin farklı eyaletlerinde düzenlenen operasyonlarda "Tevhid Germany" isimli derneğin kapatıldığını açıkladı.

Almanya'nın dört ayrı eyaletinde radikal çevrelere karşı bazı ev ve dernek bürolarına baskın düzenlendi. Federal İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ren-Vestfalya, Hessen, Bavyera ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde bazı ev ve dernek bürolarına baskınlarda birçok dokümana el kondu.

Federal İçişleri Bakanlığı, Tevhid Germany derneğini yasadışı ilan ederek baskınların bu istikamette yapıldığını açıkladı. Derneğin internet üzerinden ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek üyelerini anayasaya karşı mücadeleye çağırdığı ve IŞİD gibi terör örgütlerin faaliyetlerinin övdüğü gerekçesiyle yasadışı ilan edildiğini bildirdi. Yasağın militan çevrelere karşı yapıldığını belirten Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, "Yapılan operasyonun ve alınan önlemlerin militan çevrelere karşı kararlılığımızın bir göstergedir" açıklamasında bulundu. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya'da Derneklere Baskın Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement