Almanya'da Erdoğan'a Büyük Saygısızlık - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Erdoğan'a Büyük Saygısızlık

Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'köpek' şeklinde gösteren karikatür okul kitaplarında basıldı.

01.11.2014 12:13  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı köpek şeklinde gösteren karikatürün Almanya'da okul kitaplarına basılması büyük tepki çekti. Almanya'da yaşayan Türkler, Erdoğan'a yönelik hakaret içiren karikatürün ders kitabından çıkarılmasını istedi.

Friedrichshafen Kentinde yer alan Gymnasium (Lise) okulunda bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı köpek şeklinde gösteren karikatür büyük tep çekti.

OKUL KİTABINDA YER ALDI

Konu hakkında bir açıklama yapan bölgenin köklü Türk spor kulüplerinden Dostlukspor'un başkanı Nuri Ay, böyle bir kitabın okullarda eğitim veremeyeceğini belirterek, 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının köpek şeklinde çizilerek üstüne adının yazılması ve bir köpek kulübesine bağlanması gibi bir karikatürün okul kitabında yer alması çok anormal bir durumdur. Bu karikatür gazete veya dergilerde yer alsa anlarım ancak böyle bir karikatürün okul ders kitabında yer alması tamamıyla kötü niyetli insanların işidir.

''KURTULMAK İÇİN KAYNAK GÖSTERDİLER''

Karikatür'ün altına da: (Bu karikatür Frankfurter Algemain) gazetesinden alınmıştır şeklinde bir ibare yazarak herhangi bir sorun çıktığında; (Bakın biz bu karikatürü kendimiz çizmedik, Frankfurter Algemain gazetesi çizdi biz de oradan aldık) diyerek suçu üzerlerinden atmaya çalışacaklardır.

ÜLKEMİZİN CUMHURBAŞKANINA YAPILMIŞ BİR AŞAĞILAMA DENEMESİDİR

İster Erdoğan'ı destekleyelim ister desteklemeyelim bu ülkemiz Cumhurbaşkanlığı makamına yapılmış büyük bir aşağılama denemesidir. Bunu şiddetle kınıyor ve bir an önce okul kitaplarından ülkelerin kendi aralarındaki politik sorunlarla ilgili nefretlerinin çıkarılmasını istiyorum. Genç beyinleri zehirlemek ve birbirlerine düşman etmek bir ülkenin eğitim sistemi olamaz buna karşıyız' dedi.

Nuri Ay, 'Kitapta güya entegrasyonla ilgili araştırmaların yayımlandığı anlatılmaya çalışıldığını, ancak derinlemesine incelediğinizde aslında amacın entegrasyon değil sadece oyalama olduğu da belirgin bir şekilde göze çarpıyor' şeklinde açılamalarda bulundu.

Almanya\'da Erdoğan\'a Büyük Saygısızlık
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Almanya'da Erdoğan'a Büyük Saygısızlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • ali: altina imzami atarim:)))süper bir karikatur 15 44 Yanıtla
  • insanlık: kıskanç dişi köpek merkel türkiye ye kurban olllllllllllll 28 15 Yanıtla
  • normal bir durum: Daha dur hele, yakında AKP nin gücü düşünce ne olacak onu düşünün. . 12 17 Yanıtla
  • cotanak: Kimse sabrımızı test etmeye kalkmasin, demekten öte gidemeyenler buyurun burdan yakin! 19 8 Yanıtla
  • kendal: butun turkiye yapılmış bir hakaretir terbiyesizler 17 10 Yanıtla
  • sila: almanyada lobi olusturmak icin önce demokrat olman gerekiyor sonra insan haklarina saygili sonra her vatandasa esit muamele yapman gerkir her gün anti demokratik yaslar cikarmamaman gerkir kisacaci özgür bir ülkede bas edilmesi gerkir tükiye bu kafa ile gerici bir ülke olarak kalacak dünyada yanlizlasacak. . . . 7 20 Yanıtla
  • ergün: çakma dünya lideri ne yapacak bakalım çakma one minute mi diyecek arkasından hemen aman ben kimseye demedim deyip ağlayacakmı bu adamı halen lider olarak görenler in aklı sorgusu eksiktir geldiği günden bu yana islam topraklarında kan akıyor 12 15 Yanıtla
  • kerem oran: gerçekten rahatsız olduysanız almanyayla olan askeri anlaşmalarınızı iptal edinde görelim delikanlıysanız, ama yok siz sadece kürtlere küfür etmeyi bilirsiniz 20 6 Yanıtla
  • cumali: HAKEDENE HAKA DANSI 8 17 Yanıtla
  • hüseyi: adamlar dogluyapmiş bunun dünya hirsiz oldugunu biliyor yalanmi bir insan belediye başkani olup ta birden trilonluk nasil olur yalanmi birinsan hic yemese 30 sene bukadar zengin olunmaz bizim din sahtakallali bile işine gelmiyor adamlar azyapmişbile kuranda derki kurhaki ile yanima germeyin ama bu ülkeyi soydu hemde ail boyu sizneden bassetiyorsunuz kurhaki yiyen domuzşeklini alacak derler onlar köpekyaptiysa yine iyi anlayanaaa 16 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement