Almanya'da Garsonluktan Sıkıldı, Kısa Süreli Çalışıp Türkiye'yi Geziyor - Son Dakika
Ekonomi

Almanya'da Garsonluktan Sıkıldı, Kısa Süreli Çalışıp Türkiye'yi Geziyor

Almanya\'da Garsonluktan Sıkıldı, Kısa Süreli Çalışıp Türkiye\'yi Geziyor

Almanya'da garsonluktan sıkılan Durukan Yıldırım, Türkiye'yi şehir şehir geziyor. Parası bittiği zaman da bulunduğu şehirdeki bir iş yerinde kısa süreli çalışıyor.

26.07.2016 10:02  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Durukan Yıldırım'ın son durağı Edirne oldu. Edirne'ye gidip gezdiğini ve para ihtiyacı için Bahri Bey&Kemal Usta ciğercisinde çalışacağını belirten Yıldırım, "1.5 saat çalışırsam bana 5 ya da 10 lira gönüllerinden ne koparsa verebileceklerini söyledim. Onlar da kabul etti. Ben Türkiye'yi geziyorum, nereye gidersem gideyim orada çalışarak para kazanarak, başka bir şehre geçmek için ya da elbiselerim kirlendiğinde kuru temizlemeye gidip çalışarak onun karşılığına temizlik yaparak. Bazen senden bir şey istemiyoruz, senin kıyafetlerini yıkayabiliriz diyen insanlara denk geliyorum. Böyle gezmeye devam ediyorum" diye konuştu.

YARISINDAN FAZLASINI GEZDİ

Yaklaşık 1.5 yıldır gezdiğini kaydeden Yıldırım, "Üç ayda bir ailemin yanına uğruyorum. Bu özel günlere denk geliyor. Almanya'da garsonluktan sıkıldım ve gezmeye karar verdim. Sonuçta annem Türkiyeli, zaten çok fazla şehir kalmadı. Yaklaşık 27-28 tane şehir kaldı gezmediğim. Onları da gezip bu yıl bitecek inşallah. Edirne'ye gelerek Selimiye bahçesine çadır kurdum. İlk olarak Bahri Dinar Bey'in yanına geldim ve 'Burada çalışırsam bana 5 ya da 10 lira verebilir misin?' teklifinde bulundum. Onlar da olumlu karşıladı" dedi.

İŞ OLSAYDI DA ZATEN ÇALIŞTIRMAZDIM

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, işlettikleri mekana gelen Durukan'ın çalışma isteğinde bulunduğunu kaydederek, "Durukan çok şanslı, hiç çalışmadan 10 lirayı alıp gidecek. İş olsaydı da zaten Durukan'ı çalıştırmayacaktık. Durukan çok gezmiş, yorulmuş, çokta dürüst bir şekilde durumunu anlattı. Zaten iş olsa da biz onu çalıştırmayacaktık. Durukan bizim 1.5 saat misafirimiz olacak, hep birlikte Edirne'nin meşhur tava ciğerini yiyeceğiz ve 10 lira takdim ederek onu yolcu edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Almanya'da Garsonluktan Sıkıldı, Kısa Süreli Çalışıp Türkiye'yi Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement