Almanya'da İbretlik Suriye Tartışması: Masada Türkiye Var Ama Biz Yokuz - Son Dakika
Dünya

Almanya'da İbretlik Suriye Tartışması: Masada Türkiye Var Ama Biz Yokuz

Alman Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, Suriye görüşmelerine Türkiye'nin katıldığını, ancak 28 AB ülkesinden hiçbirinin temsil edilmediğini hatırlattı.

30.11.2016 21:12  Güncelleme: 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, Batılı ülkelerin, Suriye'nin Halep kentinde yaşananları durdurmakta yetersiz kaldığını söyledi.

"BAYGIN VAZİYETTEYİZ"

Federal Mecliste, Suriye'deki duruma ilişkin düzenlenen oturumda konuşan Röttgen, Batılı ülkelerin Halep'te yaşanan insanlık trajedisi karşısında bir "baygın" hava içerisinde olduklarını ve insanlara yardım etmek konusunda başarısız kaldıklarını belirterek, "Bana göre Halep, Batı dış politikasının son yıllardaki en büyük felaketinin sembolüdür" dedi.

"LOZAN'DA AB TEMSİL EDİLMİYOR AMA TÜRKİYE VE KATAR VAR"

Röttgen, İsviçre'nin Lozan kentinde sürdürülen Suriye görüşmelerine Türkiye ve Katar'ın da katıldığını, ancak 28 AB ülkesinden hiçbirinin temsil edilmediğini hatırlattı.

Halep'te savaş suçu işleyen taraflara yönelik ekonomik yaptırımlar uygulanması gerektiğini de savunan Röttgen, söz konusu savaş suçlarının BM tarafından da kayıt altına alınması gerektiğini kaydetti.

LOZAN'DAKİ MASADA 9 ÜLKE VAR

Lozan'da gerçekleştirilen Suriye görüşmelerinde masada 9 ülke yer alıyor. Bu ülkeler: ABD, Rusya, Türkiye, Suudi Arabistan, İran, Katar, Ürdün, Irak ve Mısır.

Almanya\'da İbretlik Suriye Tartışması: Masada Türkiye Var Ama Biz Yokuz
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Almanya'da İbretlik Suriye Tartışması: Masada Türkiye Var Ama Biz Yokuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement