Almanya'da Işid Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Işid Operasyonu

Dha DIŞ HABER - Almanya'da IŞİD operasyonu -Eylem hazırlığında olduğundan şüphelenilen dört kişi gözaltına alındı Almanya'da bu sabah IŞİD üyelerine yönelik operasyon gerçekleştirildi.

04.02.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Almanya'da IŞİD operasyonu

-Eylem hazırlığında olduğundan şüphelenilen dört kişi gözaltına alındı

Almanya'da bu sabah IŞİD üyelerine yönelik operasyon gerçekleştirildi. Berlin, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde yüzlerce polisin katılımıyla gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, 4 IŞİD şüphelisi gözaltına alındı. Savcılık ve polis açıklamasında, gözaltına alınan dört kişiden birinin Suriye'de IŞİD saflarında eğitim aldığının tespit edildiği kaydedildi.

Eylem planlıyorlardı

Cezayir kökenli oldukları kaydedilen şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bilgisayar, telefon ve bazı evraklara el konuldu. Şüphelilerin IŞİD adına eylem hazırlığında oldukları yönünde duyum alındığı kaydedilirken, Kuzey Ren Vestfalya'nın Attendorn kentinde sığınmacı yurdunda kalan bir kişinin Berlin ve Hannover'deki aşırı dinci gruplarla ilişkide olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Almanya'da Paris saldırılarının ardından IŞİD'in eylem yapacağına dair ihbarlar alınmış, bu çerçevede geçtiğimiz Kasım ayında Almanya- Hollanda futbol takımları arasında yapılacak dostluk maçı son anda iptal edilmişti. Yılbaşı gecesi ise Münih garı çevresinde terör alarmı verilmişti. - Berlin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Işid Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement