Kadir İnanır'ın Ödül Aldığı Törende PKK Protestosu - Son Dakika
Güncel

Kadir İnanır'ın Ödül Aldığı Törende PKK Protestosu

Kadir İnanır\'ın Ödül Aldığı Törende PKK Protestosu

Almanya'da 21'ncisi yapılan Türk-Alman Film festivali açılış töreninde ünlü sanatçı Kadir İnanır'a onur ödülü verildi. Ödül törenine PKK yandaşlarının protestosu damga vurdu.

05.03.2016 10:17  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Nürnberg kentinde Tafelhalle'de 21'ncisi yapılan Türk-Alman Film festivali açılış töreninde ünlü sanatçı Kadir İnanır'a onur ödülü verildi. Kadir İnanır ödülünü Alman sinemasının ve televizyonlarının emektar ve ünlü sanatçısı Mario Adorf"un elinden aldı. Festival Başkanı Adil Kaya ve festival yönetmeni Ayten Akyıldız'ın organizesindeki törende Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Yavuz Kül, Büyük şehir Belediye Başkanı Ulrich Maly, Kadir İnanır'ın 16 yıllık büyük aşkı Jülide Kural ve birçok özel davetli hazır bulundu.

"KÜRDİSTAN'A ÖZGÜRLÜK" PANKARTI AÇILDI

Başkonsolos Yavuz Kül'ün konuşmasının hemen öncesi, bir grup protestocunun sahneye çıkıp, pankart açıp "Kürdistan'a özgürlük" şeklinde bağırması şaşkınlık yarattı


APAR TOPAR SAHNEDEN İNDİRİLDİLER

Festival Başkanı Adil Kaya ile Belediye Başkanı Ulrich Maly birer açılış konuşması yaptı. Ardından Başkonsolos Yavuz Kül, sahnede bir konuşma yapacağı sırada, ellerinde pankart olan bir grup sahneye çıkarak, "Kürdistan'a özgürlük" şeklinde slogan atmaya başladı. İlk şaşkınlığın ardından grup apar topar sahneden indirildi. Başkonsolos Yavuz Kül, olayı sessizce ve serinkanlılıkla izlerken, yaptığı konuşmada, "Bu güzel sanatsal olayı çirkinleştirmemek gerekir" diye konuştu. Kül, Kadir İnanır'a hayranlığını belirterek ona "hoş geldiniz" dedi. Başkonsolos Kül, Festival Başkanı Adil Kaya ile Yönetici Ayten Akyıldız'ı tebrik etti.


"GÜZEL ÜLKEDEN GÜZEL SELAMLAR GETİRDİM"

Kadir İnanır, ödülünü Mario Adorf'ın elinden aldıktan sonra yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

"Dünyanın en güzel ülkesinden en güzel selam getirdim. Bizim barış kelimesini kullanmaktan başka hiçbir sorunumuz yok. Bunu çözeceğiz. Havalar ısınınca, yani denize rahatlıkla girildiği zaman Mültecilerle ilgili büyük bir film yapacağım. Bu güzel ve onurlu ödül için teşekkür ediyorum."


Ödül töreninde Mazlum Çimen'in saz dinletisi beğeni kazanırken, tören sonunda Kadir inanır hayranları ile fotoğraf çektirdi

FİLM FESTİVALİ 13 MART TARİHİNE KADAR SÜRECEK

Türk-Alman Film festivali 13 Mart tarihine kadar sürecek, bu zaman içinde kısa ve uzun film yarışması, ile en iyi kadın ve erkek oyuncu seçilecek. Ödül töreni 12Mart tarihinde yapılacak. Festival boyunca sanatçılarla söyleşiler ve müzik şöleni yer alacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadir İnanır'ın Ödül Aldığı Törende PKK Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • mardinli: kadir inanır candır gerisi şakşakçı 14 41 Yanıtla
  • Ordu: Yazklar olsun sana pkk yı lanetleyecek iki kelime neden etmedin? Etmedin çünkü sen de onları destekliyorsun ! Türkiye Cumhuriyetinin hakları sana zehir zıkkım olsun inşallah kafir inanır . 39 9 Yanıtla
  • ila arşı: ünü bitti insanlar artık sevmeyince pkk yandaşlıgına soyundu.Türk milleti artık seni sevmiyor cahil ahmak.. 30 11 Yanıtla
  • urfalı kürt: Bizde bu adamı adam sanırdık keçi reklamı ve pkk destekçisi çıktı yazıklar olsun 37 2 Yanıtla
  • vatannnn sana canım feda: seni adam bilirdi bu millet,,,,,,ama sen adam değilmişsin,, 26 9 Yanıtla
  • JamaL Dersim: Eyyyt beee kınından çekilen kılıç gibi sivri ve keskin.... 4 29 Yanıtla
  • konyalı: la kaldırın şu ADAMI ekrandan kim ki bu ADAM HDP-PKK destekçisi biri 25 7 Yanıtla
  • Çotanak: Ödul törenine kecisizmi katilmis 30 1 Yanıtla
  • adanalı mert: ülkede dikili taşi yok bu adamın ha beyler 21 7 Yanıtla
  • yurttaş: açılımın akil adamı değilmi bu? bölünme açılımına destek vermek teröriste destek vermektir.kadir inanır diye birini tanımıyorum ve protesto ediyorum.bu vatanı kimse bölemez 21 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement