Almanya'da Karagöz- Hacivatlı 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Karagöz- Hacivatlı 23 Nisan Kutlaması

Almanya\'da Karagöz- Hacivatlı 23 Nisan Kutlaması

Almanya'nın Köln kentinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karagöz- Hacivat gösterisiyle kutlandı.

22.04.2014 10:08  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Köln kentinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karagöz- Hacivat gösterisiyle kutlandı.

Kölnlü Pelin Bilici ve Murat Demirtaş adlı gençlerin bireysel olarak organize ettiği etkinliğe yaklaşık 300 kişi katıldı. Kulturbunker'deki kutlama, çocuklardan oluşan "Tanz mit" (Birlikte dans et) adlı Alman dans grubunun gösterisiyle başladı. Daha sonra iki bölümden oluşan Karagöz- Hacivat gösterisi sunuldu. Almanca ilk bölümde Karagöz ile Hacivat'ın Almanya'da yaşadıkları anlatıldı. Türkçe olan ikinci bölümde ise perdeye Karagöz'ün doğum günü kutlaması yansıdı. Pelin Bilici etkinlikle ilgili şunları söyledi:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklara değişik bir eğlence planlamak istedik. Gençler olarak onlar için bir şeyler yapmak istedik. Duruk Food Döner Firması da bunun için bize imkan sağladı. Bir parça da olsa geçmişimizden, kültürümüzden bir şeyler göstermek istedik. Böyle etkinlikleri ileride de yapmak istiyoruz. Almanya'da yaşıyoruz. Bu yüzden oyunun Türkçe ve Almanca olması önemli. Kültürümüzü hem kendi çocuklarımıza hem de Almanlar'a tanıtmalıyız. Burada Alman dostlarımızın da olması bizi sevindirdi."

"İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Hayali Ali Köken ise, 23 Nisan etkinliğinde birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını anlatırken, şöyle konuştu:

"Cıvıl cıvıl çocukların arasında çiçek bahçesinde gibiyiz. Kulturbunker'de Almanca ve Türkçe Karagöz ile Hacivat'ı tanıtmaya çalışıyoruz. Ayda en az bir defa burada perde açmaya çalışıyoruz. Bu, 700 yıllık geçmişi olan bir perde oyunu. Buradaki çocuklar ve gençlerimizin bu sanatı görmesi lazım. Gördüğünüz gibi çocuklar gülüp mutlu oluyor. İlginin her geçen gün arttığını söyleyebilirim. Bazen salonumuzda yer kalmıyor." - Köln

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Karagöz- Hacivatlı 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement