Almanya'da Mültecilerin Barınması İçin Hazırlanan Binalar Kundaklandı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Mültecilerin Barınması İçin Hazırlanan Binalar Kundaklandı

Almanya\'da Mültecilerin Barınması İçin Hazırlanan Binalar Kundaklandı

Taner TÜZÜN ( DHA) - Nürnberg'e 50 kilometre uzaklıktaki Vorra köyünde 70 mültecinin barınması için hazırlanan iki bina kundaklanarak kullanılamaz hale geldi.

12.12.2014 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taner TÜZÜN ( DHA) - Nürnberg'e 50 kilometre uzaklıktaki Vorra köyünde 70 mültecinin barınması için hazırlanan iki bina kundaklanarak kullanılamaz hale geldi.

Almanya'nın Nürnberg kentine 50 km uzaklıkta bulunan Verro köyünde mülteciler için hazırlanmakta olan iki bina kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kundaklandı. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde meydana gelen kundaklanmada 70 mültecin barınması için düşünülen binaların boş olmasından dolayı can kaybı olmazken her iki bina kullanılmaz hale geldi. Yaklaşık 2 saat süren yangını kontrol altına alabilmek için etfaiye erleri büyük çaba sarf etti.

Olayın ardın Mittel Frankonya Emniyet Müdürü Johann Rast ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulunan Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann (CSU) kundaklama olayının yabancı düşmanı aşırı sağcı kesim tarafından yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi. İncelemelerden sonra kameralar karşısına geçen Eyalet İçişleri Bakanı Joachim Hermann, Evlerde Almanca konuşulması gerektiği bir dil sürçmesiydi. Zaten Türkler yeterince AElmanca konuişuyor dedi.

17 Aralık 1988 tarihin Neo Nazi Josef Saller tarafından Schwandorf'da gerçekleştirilen kundaklama olayının hatırlatılması üzerine Eyalet İçişleri Bakanı Joachim Hermann, Bavyera eyaleti olarak bu tür olayın tekrarlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Türk ve diğer yabancı dostlarımız bu konuda rahat olabilirler. Bavyera bu talihsiz saldırıya rağmen en güvenilir eyaletin başında gelmekte dedi.

25 yıldır aynı köyde yaşamakta olduklarını ve Alman komşuları ile hiç bir sorunla karşılaşmadığını belirten Nevşehirli Döndü Gedik, Biz her sabah komşularımızla günaydın diyerek selamlaşırız. Olayı gece saat 22 civarında fark ettik. Bizimle birlikte bundan 4 ay önce taşınan Ankaralı bir diğer aile de bu köyde yaşıyor dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Mültecilerin Barınması İçin Hazırlanan Binalar Kundaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement