Almanya'da Neonazilerin Mallarına El Kondu - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Neonazilerin Mallarına El Kondu

Almanya\'da Neonazilerin Mallarına El Kondu

Bugün sabah saat altı itibarıyla yasaklanan oluşumla ilgili olarak konuşan Herrmann, 'Freie Netz Süd' (Serbest Güney Ağı)?nın 2004'de kapatılan 'Fraenkischen Aktionsfront' (Frankonya Eylem Cephesi)?nin yerine kurulduğuna dikkati çekti.

23.07.2014 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün sabah saat altı itibarıyla yasaklanan oluşumla ilgili olarak konuşan Herrmann, 'Freie Netz Süd' (Serbest Güney Ağı)?nın 2004'de kapatılan 'Fraenkischen Aktionsfront' (Frankonya Eylem Cephesi)?nin yerine kurulduğuna dikkati çekti. Oluşumun şiddete dayalı anayasa karşıtı olduğunu söyleyen Herrmann 'tanınmış Neonaziler'den Matthias Fischer, Norman Kempken ve Tony Gentsch'in yönetimindeki bu oluşum, yaklaşık 350 potansiyel üyeden oluşan 20 Nazi grubunun üst oluşumuydu. İnternet üzerinde propaganda yapan bu oluşumun yaklaşık 130 bin gigabit olan verilerini analize etmek için, sadece analiz yazılımı telif hakları için 130 bin euro harcadık' dedi. Oluşumun tüm mal varlığına el konulduğunu da belirten Herrmann 'oluşumun merkezi olarak kullanılan Tony Getnsch'in annesine ait Yukarı Frankonya bölgesindeki Hof kenti yakınlarındaki Regnitzlosau kasabasındaki Oberprex 47 numaradaki araziye de devlet el koymuştur' dedi. İlginç rakamlar

Bavyera Eyaleti Anayasayı KorumaTeşkilatı Başkanı Burkhard Körner ise operasyon hazırlıkların bir yıldan beri sürdüğüne dikkati çekerek 'bu oluşumla ilgili olarak kağıtların toplam uzunluğu 100 kilometreyi bulan belgeler, 53 milyon değişik element, 660 bin değişik multimedya kaydı, 3,5 milyon belge topladık ve bugünkü yasak kararını mahkemelerden çıkarabildik' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Neonazilerin Mallarına El Kondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement