Almanya'da, Ren Nehri'nde Kaybolan Türk'ün Cesedi Bulundu - Son Dakika
Güncel

Almanya'da, Ren Nehri'nde Kaybolan Türk'ün Cesedi Bulundu

Almanya\'da, Ren Nehri\'nde Kaybolan Türk\'ün Cesedi Bulundu

Almanya'da, Ren Nehri'ne atlayan, ancak akıntıya kapılarak kaybolan Türk'ün cesedi, kaybolduğu yerden 100 kilometre uzaklıkta çıkarıldı.

29.03.2014 22:58  Güncelleme: 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Köln kentinde, yaklaşık 2 hafta önce Ren Nehri'ne düşen bir kız çocuğunu kurtarmak için nehire atlayan, ancak akıntıya kapılarak kaybolan 3 çocuk babası, 47 yaşındaki Ali Kurt'un cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kurt'un cesedi, Köln kentinin 100 kilometre kuzeyinde Ren Nehri'nden çıkarıldı.

Nehirde sefer yapan bir geminin kaptanı tarafından, Kalkar ve Xanten şehirleri arasında, tespit edilen Kurt'un cesedi, sahil koruma ekipleri ve itfaiye tarafından sudan çıkarıldı.

Adli tıp incelemelerinin ardından, cesedin Ali Kurt'a ait olduğu belirlendi

-Kurt, Köln'de toprağa verilmesi bekleniyor

Ailesinin, nehirde kaybolduğu günden beri aramaktan vazgeçmediği Kurt'un, cenaze töreninin ardından, Köln'de toprağa verilmesi bekleniyor.

Bild gazetesine açıklama yapan Ali Kurt'un yeğeni Oktay Ilgaz, "Üzüntümüz çok büyüktü, şimdi daha da büyük" ifadesini kullandı.

Ilgaz, başsağlığı dileyen ve aileye zor zamanda destek veren herkese teşekkür etti.

Köln Belediye Başkanı Yardımcısı Elfi Scho-Antwerpes de acılı ailenin evinin önünde taziye çadırı kurdurdu.

Köln'un Stammheim semtinde, 15 Mart'ta parkta oynayan 6 ve 10 yaşındaki iki kız çocuğu Ren Nehri'ne düşmüş, 10 yaşındaki çocuk çevredekiler tarafından kurtarılırken, diğer kız çocuğu akıntıya kapılmıştı. Bunu gören Ali Kurt koşarak nehre atlamış, çocuğu kıyıya ulaştırmayı başarmış, ancak kendisi akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Olayın duyulmasının ardından, "Köln'ün Kahramanı" olarak nitelenen Ali Kurt'un kıya getirdiği kız çocuğu ise kaldırıldığı hastanede daha sonra hayatını kaybetmişti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da, Ren Nehri'nde Kaybolan Türk'ün Cesedi Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.


Advertisement