Almanya'da Şiddet Suçları Arttı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Şiddet Suçları Arttı

Almanya\'da Şiddet Suçları Arttı

Federal Kriminal Dairesi (BKA) 2016 yılı suç rakamlarını açıkladı.

24.04.2017 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Federal Kriminal Dairesi (BKA) 2016 yılı suç rakamlarını açıkladı. Almanya genelinde suç oranlarında yüzde 6,37 oranında artışın olduğu açıklandı. Evlerden hırsızlıklarda 5,4 oranında düşüş gözlenirken, gençlerin işlediği suçlarda da artış kaydedildi. Almanya'da 2016 yılında işlenen şiddet suçlarının yüzde 6,7 artarak, 193 bin 542 vakanın kayıtlara geçtiği belirtildi. Silahla ve nitelikli adam yaralama suçlarının da yüzde 9,9 artarak, 140 bin 33'e yükseldiği kaydedildi.

Rapora göre, şiddet suçu işleyen gençlerin sayısının da arttığı gözlendi. Şiddet suçu işleyen gençlerin sayısının da yüzde 12 civarında artarak 22 bin 646'ya ulaştığı belirtildi.

Göçmenlerin işlediği suçlara ilişkin istatistikler iltica başvurusunda bulunan, mülteci statüsünde olan ve Almanya'da kalmasına izin verilen yabancıların işlediği suçların yer aldığı kaydedildi.

Rapora göre, 2015 yılına kıyasla bu grupta yer alan yabancıların işlediği suçların yüzde 52,7 artarak, 174 bin 438 olarak kaydedildiği belirtildi.Suç işleyen yabancıların ilk sırasında 30 bin 700 olayla Suriyeliler ilk sırayı alırken, 17 bin 500 suç rakamı ile ikinci sırada Afganlılar, 12 bin olaylar Iraklılar, 9 bin 800 olayla Arnavutlar, 8 bin 300 Cezayirli ve 8 bin 200 suç olayıyla ise Faslılar raporda yer aldı.

Göçmenlerin işlediği suçların yüzde 35,1'ini yankesicilik, yüzde 11,3'ünü hırsızlık, yüzde 14,9'unu da adam yaralama ile cinsel taciz ve tecavüz suçları oluşturuyor.

Almanya'da nüfusun 82 milyon 200 bin olduğu belirtilerek, bu grupta yer alan göçmenlerin oranın sadece yüzde 2 civarında olduğuna dikkat çekildi.

(Mehmet Koca/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Şiddet Suçları Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı
    18:05 Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı

    Dünyanın en prestijli judo turnuvalarından Antalya Grand Slam, Antalya'da başladı. Türkiye'yi 21 kadın ve 25 erkek sporcu temsil ediyor. Turnuvaya 93 ülkeden toplam 652 sporcu katılıyor. İlk gününde 48, 60, 66 kiloda müsabakalar yapıldı. Milli judocu Sıla Ersin gümüş, Salih Yıldız ise bronz madalya kazandı. Turnuva 31 Mart'ta sona erecek.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti
    18:05 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ'da esnafı ziyaret etti. Göktaş, Tekirdağ programı kapsamında Çerkezköy ilçesine geldi. Atatürk Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Göktaş, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi. Göktaş, ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel ve Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Abdullah Öğe'ye destek istedi. Göktaş, Tekirdağ gelini olduğu için sık sık kente geldiğini söyledi. Seçimin önemli olduğunu ifade eden Göktaş, Tekirdağ'a eser ve hizmet siyaseti gelsin istediklerini belirtti.

  • Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek
    18:05 Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Karya dönemine ait 2 bin 500 yıllık kaya mezarının çevresi düzenlenecek. Mezarın çevresi temizlenecek, yürüyüş güzergahı gibi çalışmalar yapılacak ve turizme kazandırılacak. Mezarın Lykia tipi olduğu ve milattan önce 4. yüzyılda yaşamış önemli bir aileye ait olduğu tahmin ediliyor.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.


Advertisement